Tuesday, January 17, 2006

Κάνναβη (το πνεύμα του πράσινου βατράχου που νομίζει οτι είναι σαλλιγκάρι) Μερος Α

Κάνναβη
κωδικά ονόματα : χόρτο , φούντα , μαύρο ,χασίσι, μπάφος ,μπριζόλα, φουφού, ρό (δεν είναι κακό /να πίνεις κάνα ρό /στο που και πού/ μισό καπνό μισό νταφού) , μπουρί , Μαρία Χουανίτα (απο το marijuana) και πρόσφατα "τσιγαριλίκι του τύπου μπάφος" . Όλες αυτές οι ονομασίες έχουν να κάνουν με λογοπαίγνια ή σχόλια σχετικά με το σχήμα, τη γεύση ,το χρώμα και τη μυρωδιά της εν λόγω ψυχοτροπου ουσίας.

Θέλω να πώ πρώτα κάτι. Τέθηκε ένα ζήτημα σχετικά με την ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιούμε μιά και ο όρος "ναρκωτικό" είναι τελείως άκυρος.
Απο δώ και στο εξής σε αυτό το blog θα ονομάζονται όλες αυτές οι διαβόητες "ναρκωτικές" ουσίες με το όνομα ψυχοτροπες. Ο όρος "ενθεογενή" (=Γεννάω Μέσα το Θεό) είναι πολύ ενδιαφέρων αλλα μου απαγορέυτηκε απο τον Οδηγό μου γιατί το αν κάτι θα ξυπνήσει μέσα σου το θεό είναι ζήτημα που παραπέμπει στο τι είναι αντικειμενικό και τι όχι ,πράγμα που με τις ψυχοτροπες ουσιες γινεται πολυ μπερδεμένο.Παραπέμπει σε θρησκευτική χρήση των ψυχοτροπων δηλαδή μια πολύ ειδική κατηγορία (πχ βλέπε Ρασταφάρι για χόρτο ή το Ναό του Αληθούς Εσώτερου Φωτός για Πεγιότ) .Επίσης η αποδοχή του όρου οδηγεί σε επεξεργασία θεολογικών έννοιών όπως το ζήτημα της μεταβολης στη Θεία Ευχαριστία (καλβινισμός κτλ) και το ζήτημα της εσωτερικότητας του πνευματικού ανθρώπου (Αυγουστίνος). Σε αυτό το blog ΔΕ θα αναλυθούν αυτά γιατι ειλικρινά δε νομίζω οτι θα κάτσει να με διαβάσει κανείς. Πάντως η ουσία είναι οτι το ζήτημα του θεού είναι προσωπικό και μια ουσιά δεν εγγυάται μια θρησκευτική εμπειρία, ούτε είναι κατα την άποψή μου ο ενδεδειγμένος τρόπος, δηλαδή the right way and the proper way we spell New York (hey Jim). Λοιπόν : Eις υγείαν.

Η κάνναβη είναι φυτό που η προέλευσή του είναι απο την κεντρική ανατολή, την Ινδία.Οι σπόροι του φυτού χρησιμοποιούνται συνήθως για τροφή πουλιών (κανναβούρι).Μην τρέξετε τώρα στο καναρίνι σας να το ενοχλήσετε. Αυτοί οι σπόροι είναι ξεραμένοι και δεν θα φυτρώσει τίποτα αν τους σπείρετε,το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να στερήσετε απο το καναρίνι σας την τροφή του.Λοιπόν, του έχετε στερήσει ήδη την ελευθερία του , μην του στερήσετε και την τροφή του.
Για το φυτό Κάνναβη δεν θα πούμε πολλά διότι εδώ μας απασχολεί το ζήτημα των παραγώγων του.Θα πουμε μόνο οτι κυρίως η ινδική κάνναβη είναι αυτή που μας απασχολεί και μια ενημέρωση στο ελληνικό cannabishop (δε θα σας συλλάβουν αν μπείτε μέσα) θα σας λύσει τις απορίες σχετικά με το πόσο χρήσιμα είναι τα μέρη της Κάνναβης που ΔΕΝ περιέχουν την παραισθησιογόνο ουσία THC και πόσο πχ οικονομικό μπορεί να είναι ενα ρούχο απο τις ίνες αυτού του φυτού σημειωτέου ότι
α)δεν την ακούς αμα καπνίσεις ενα κασκόλ απο κάνναβη
β)σκοτώνουμε λιγότερα πρόβατα
γ)το ίδιο δέντρο μπορεί να προσφέρει παράλληλα ύλη για πολλά διαφορετικά προιόντα (υγιεινά γλειφιτζούρια,χαρτί τουαλέτας, μπαλώματα για τα ρούχα απο κάνναβη και οχι μόνο,τροφή για αιχμαλωτισμένα πτηνά που πάσχουν απο κατάθλιψη κτλ.)

Τα κοινά παράγωγα της που διακινούνται παράνομα στην ελλάδα είναι το χόρτο (weed) δηλαδή τα άνθη και σε καποιες ποικιλίες τα φύλλα του φυτού, και η σοκολάτα (Hash) που είναι η πιεσμένη σκόνη απο τα άνθη.Επίσης άλλα παράγωγα που βρίσκουμε είναι το χασισέλαιο καθώς και η φρέσκια σκόνη απο τις ανθισμένες ταξιανθίες που λέγεται κίεφ το οποίο όμως βρίσκουμε μόνο στην Ινδία και το Μαρόκο και για να καπνιστεί σωστά χρειάζεται μια ειδική πίπα καθώς και την ανάλογη τεχνική των Σούφι. Μπορεί επίσης να μαγειρευτεί βούτυρο , κέηκ ,σοκολάτακια ,τούρτες ,μπισκότα κτλ όμως αυτό ειναι ένα θέμα που θα το αναλύσουμε σε επόμενο ποστ με θέμα κεφαλαίου "πώς να την πιείτε ή πώς ξυπνάνε το βατράχι" .
Η μεγάλη ποικιλία έντασης και ποιότητας ακούσματος των παραγώγων έχει να κάνει συνήθως με την προέλευση της κάνναβης, με τη μέθοδο παραγωγής της ή με τη χημική της επεξεργασία (γιατι έχει μπεί και αυτό στο παιχνίδι , τα χόρτα παλιά ήταν πιο φυσικά και πιο καλά ,ρωτήστε τον Γιώργο Παπανδρέου να σας πεί). Έτσι έχουμε πχ αλβανικό χόρτο (πολύ κακή ποιότητα), ελληνικό χόρτο (απο τις καλές ποιότητες) , διάφορα είδη skank (χόρτο επεξεργασμένο χημικά που βρωμάει παρα πολύ και πήρε το όνομα του απο τον ασβό) ,νεπαλέζικη σοκολάτα (ουώουουουουου) ή μαροκινή σοκολάτα (οεο . Που είναι η μπάλα? οεο? ). Το να κάτσουμε να αναλύσουμε το είδος του ακούσματος ,το χρόνο διάρκειας,δοσολογία και τα λοιπά στοιχεία για κάθε ποιότητα ξεχωριστά δεν έχει νοημα, γιατι μιλάμε για πάρα πολλές ποιότητες και πολύ ερευνα και άλλωστε η παραγωγή της ίδιας ποιότητας μπορεί να διαφέρει απο παραγωγό σε παραγωγό. Συγνώμη αν επαναλαμβάνω πολλές φορές τις ίδιες λέξεις αλλα την πίνω παράλληλα όσο γράφω και την έχω ακούσει και γενικά υπάρχει η πιθανότητα να ξεφύγω και απο το θέμα.
Μεσα στο ίδιο πνεύμα ποικίλει και η τιμή της απο την οποία συνήθως εξαρτάται και το πόσο εύκολο είναι να βρείς μια ποιότητα.Ποιότητα.Χα χα . Τί αστείες που είναι οι λέξεις.. ΧΑ ΧΑ ΧΑ .... τι έλεγα? Στην Αθήνα πχ πέρσι το χειμώνα κυκλοφορούσε πάρα πολύ σκάνκ το οποίο βρισκόταν στην κανονική τιμή (8-12euro/γραμμάριο,πολύ αλβανικό (2-3 euro/g) και ελάχιστη μαροκινή σοκολάτα (150euro/10g).
Όποτε ας δούμε κάποια στοιχεία γενικά
Η Κάνναβη είτε καπνίζεται είτα τρώγεται (πχ spacecookie) .Στην δεύτερη περίπτωση ένα άτομο χρειάζεται πολύ περισότερη ποσότητα για να την ακούσει αλλα το άκουσμα θα είναι πολύ πιο έντονο και διαρκές(3-9 ώρες)
Αντίθετα για το κάπνισμα 3,5 gr μέτριας ποιότητας μπορούν να μαστουρώσουν 25 άτομα περίπου.Σε αυτή την περίπτωση η διάρκεια ποικίλει απο 1 ώρα έως και σε ακραίες περιπτώσεις 8 ώρες (μου έχει τύχει).Γενικά όμως γύρω στις 4.

Το κάπνισμα γίνεται με πολλούς τρόπους όπως πίπες ,καλαμια,μπόνγκ,το χαρτόνι απο το χαρτί υγιείας αλλα το πιο συχνό είναι το περίφημο τσιγαριλίκι (τύπου μπάφος ή όχι , το ίδιο κάνει) . Οι τρόποι καπνίσματος και μαγειρέματος όπως είπαμε θα αναλυθούν σε επόμενα ποστ.

Τώρα....
Παρακαλώ αν κάποια απο τις παρακάτω πληροφορίες είναι λάθος , ας με ενημερώσει κάποιος γιατί δεν είμαι γιατρός και μπορέι να έχω καταλάβει κάτι λάθος.
Η δραστική παραισθησιογόνος ουσία που βρίσκεται στην κάνναβη είναι η ΤετραΥδροΚανναβινόλη (delta-9-tetrahydrocannabinol, THC) .Επίσης στην ινδική κάνναβη περιέχονται παρόμοιες ουσίες ώς προς τη χημεία οι οποίες είναι κυρίως η κανναβινόλη (CΒN) και η κανναβιδόλη (CBD) . Οι ουσίες αυτές είναι ανάλογες προς κάποιες άλλες που υπάρχουν ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό και ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή.Τα ενδοκανναβινοειδή παίζουνε με το μυαλό μας και επηρρεάζουν τη λειτουργιά κάποιων νευροδιαβιβαστών (ουσίες που χρησιμοποιούν οι νευρώνες πχ η σεροτονίνη ρυθμίζει κάποιες συναισθηματικές ισορροπίες και την λήψη των ερεθισμάτων). Έτσι έχουμε την εξής επίδραση στον οργανισμό.
Ασταθή μνήμη (ξεχνάς τί έλεγες πριν απο λίγο) ,ζαλάδα που δεν είναι πια ζαλάδα αλλα δονήσεις, ελαφριά ευφορία,ευχάριστη γενικά διάθεση που μπορεί να εξελιχθεί σε τρελό γέλιο ,χαλάρωση, μείωση του stress ,αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας ,αλλαγή στην αντίληψη του χρόνου και του χώρου , ακουστικές παραισθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν εντύπωση αλλα συγκριτικά με άλλες ουσίες δεν είναι έντονες, σπανιότατα ελαφριές οπτικές παραισθήσεις στο ίδιο μοτίβο ,ξηροστομία, ταχυκαρδία ,πτώση του σακχάρου. Επίσης με κάποια ποιότητα σοκολάτας που είχα δοκιμάσει κάποτε διαπίστωσα οτι μπορούσα να κρατήσω τη στύση μου όσο ήθελα. Σας παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι για αυτό ας κάνει ένα κόμμεντ. χοχο.
Οταν λέμε τώρα οπτικές παραισθήσεις δεν εννοούμε οτι θα αρχίσετε να βλέπετε χρώματα να ξεπηδάνε απο παντου και ουρακοτάγκους να προσπαθούνε να πετάξουν με ομπρέλλες-ζαχαρωτά. Η οπτική παραίσθηση στο τρίπ με το χόρτο είναι συνήθως κάτι που νόμιζες οτι είδες και αποτυπώθηκε σαν εντύπωση στο μυαλό σου κάνοντας σου ΤΟΣΟ μεγάλη εντύπωση που δεν μπορέις να είσαι σίγουρος αν πράγματι το είδες ή όχι.Μερικές φορές μπορεί να έιναι και κάτι που το βλέπεις όντως αλλα απλά είναι κάτι που το βλέπει και αυτός που δεν έχει πιεί,μόνο που εσυ το βλέπεις σίγουρα πολύ διαφορετικά.Το κλειδί στην υπόθεση της κάνναβης είναι οτι σου προκαλούν όλα εντύπωση γιατι απλά έχεις συνηθίσει να τα βλέπεις αλλιώς. Έτσι υπάρχει η πιθανότητα να δώσεις σε κάτι σημασία που μέχρι τώρα δεν είχες αντιληφθεί.
Εδώ πρέπει να πουμε κάτι πολύ σημαντικό που μου υπέδειξε ο Οδηγός μου σε τρίπ με μανιτάρια αλλα ισχύει και για την κάνναβη . Τα πράγματα όταν τα βλέπεις μαστουρωμένος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ. Ετσι ηταν πάντα. Αυτό που βλέπει ο μη μαστουρωμένος είναι το ίδιο που βλέπει και ο μαστουρωμένος.Αυτό μπορέι να σας φαίνεται πολυ λογικό και οτι δεν χρειάζεται να του δώσω τόση έμφαση.Υπάρχουν δυο λόγοι που του δίνω τόση έμφαση.
α)είμαι και εγώ μαστουρωμένος τώρα
β) με άλλες ουσίες είναι πολύ πιθανο να βλέπετε εσεις κάτι το οποίο ο φίλος σας που δεν είναι μαστουρωμένος να μην το βλέπει.Αυτό λέγεται ψευδαίσθηση αν και δε νομίζω οτι θα συμφωνήσουν όλοι με αυτή την ορολογία.Το προσπερνάω γιατί "ψευδαισθήσεις" με το χόρτο δεν θα έχετε.
Σημαινει όμως και κάτι ακόμα.Τα πράγματα είναι έτσι όπως τα βλέπετε στην φυσιολογική ζωή αλλα ΚΑΙ ΕΤΣΙ όπως τα βλέπετε μαστουρωμένοι.Όταν λοιπόν ξεμαστουρώσετε , αυτό δε σημαινει οτι τα πράγματα παύουν να είναι έτσι όπως τα βλέπατε όσο ήσασταν μαστουρωμένοι. Γκε γκε ?

Ο ηχος σε αυτό το τριπ μπορεί να είναι πιο αποκαλυπτικός για το τι σημαίνει παραίσθηση. Μια φωνη που ακούγεται βαθυά, κάτι που κάνει πόπ μεσα στο αυτί σας , ενα κουνούπι που ακούγεται σαν αεροπλάνο , ένα αεροπλάνο που ακούγεται και δεν μπορείτε να καταλάβετε αν το ακούτε όντως ή όχι , μια αγελάδα που μουγκανίζει και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι διάολο προσπαθεί να σας πεί . Η μουσική μπορεί να αποκτήσει "βάθος" , τα σύννεφα να μοιάζουν ζωγραφισμένα αλλα όλα αυτά θα σας φάινεται οτι είναι η ιδέα σας εκτός κι αν πείσετε τον εαυτό σας οτι "Πωπω μαλάκα τριπαρω πολυ ασχημα νομιζω θα πεθανω" . Η σκέψη μπορέι να γίνει καθοριστική για την πρεγματικότητα .Επίσης Η σκέψη μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική. Η διασκέδαση όμως είναι σε ότι αφορά τις ψυχοτροπες ουσίες, ένας άνεμος που φυσάει στην Πεδιάδα με τα Πούπουλα. Τα πούπουλα θα εξαφανιστούν αν ο άνεμος είναι πολύ δυνατός.
Το χόρτο χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως σαν ουσία για διασκέδαση, όπως το αλκοόλ. Κυρίως το συναντάμε σε μεγάλες παρέες οπού το χόρτο πια είναι ένα αγαθό που ενώνει τους ανθρώπους. Το βλέπουμε να διαγράφει κυκλική πορεία στην παρέα, υπενθυμίζοντας μας οτι όλα τα πράγματα αλλάζουν και πως ό,τι τελειώνει σημαίνει κάτι άλλο που αρχίζει. Ετσι ο μπάφος γίνεται ενοποιητικό στοιχείο για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μιά παρέα αλλα μπορεί να γίνει και τοίχος που θα τους χωρίσει. Πώς? πολύ απλά λόγω της ιδιας του της φύσης. Ότι ενώνει κάποιον με κάποιον άλλον (πχ υπέρ της αποποινικοποίησης) , μπορεί παράλληλα να τον απομακρύνει απο κάποιον άλλο(κατά της αποποινικοποίησης). Όταν μπαίνουμε σε μια κοινωνική ομάδα καλό είναι να ξέρουμε οτι η άποψη μας για αυτή την ομάδα εξαρτάται απο το αν ανήκουμε εμέις σε αυτή ή οχι.

-Γιατι λοιπόν έχουμε αυτά τα φαινόμενα όταν καπνίζουμε ένα τσιγαριλίκι? (ρώτησα τον οδηγό μου)
-Βρεκεκέξ (μου απάντησε εκείνος)

Μέσα στο φυτό Κάνναβη ζεί το Βατράχι. Το όνομά του είναι πάντα κάτι που δεν θυμάσαι τί. Ο βάτραχος αυτός έχει πάντα την προηγούμενη μορφή απο αυτή που θα είχε αν κατάφερνες ποτέ να τον δείς.Επιβιώνει μέσα στα άνθη και μέσα στο τσιγάρο που στρίβουμε. Αυτός ο Βάτραχος θέλει πάντα κάτι να πέι αλλα δεν τα καταφέρνει γιατί πάντα σκεφτόμαστε κάτι και τον διακόπτουμε. Όταν επιτέλους πάει να πεί κάτι για να τον ακούσουμε , την ίδια στιγμή νομίζει οτι είναι σαλλιγγάρι , πράγμα που καθυστερέι τη δικιά μας σκέψη και έτσι έχουμε την αίσθηση οτι σκεφτόμασταν κάτι και το ξεχάσαμε.Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι οτι κάτι ήμασταν έτοιμοι να σκεφτούμε αλλα ο βάτρταχος μας διέκοψε με τέτοιο τρόπο που νομίσαμε οτι το είχαμε ήδη σκεφτεί. Αυτή είναι η αλληλεπίδραση του βατράχου με τη διάνοιά μας. Στο συναισθηματικό τομέα ο Βάτραχος φέρνει ανατροπή. Έχετε υπόψη σας οτι αν περνάτε πάρα πολύ καλά και πιείτε ένα τσιγαριλίκι ,με κάθε τζούρα που θα παίρνετε ο συναισθηματικός σας κόσμος θα ανατρέπεται σα νόμισμα που παίρνει στροφές στον αέρα. Όταν γυρίσετε το τσιγάρο τότε το νόμισμα θα πέσει κάτω και θα δείξει πιά πλέυρά κρατάμε.
Είναι αυτός ο Βάτραχος καλός ή κακός?
Ηλίθια ερώτηση , δεν υπάρχει εδώ καλό και κακό , υπάρχει μόνο στροφή της σκέψης και των ψυχής. Άμα σας αρέσουν οι ανεμοστρόβιλοι , ο βάτραχος είναι φίλος σας.Αν όχι , τότε εχθρός. Αν θέλετε να ξυπνήσετε το πνεύμα του Βατράχου για διασκέδαση , φροντίστε να το κάνετε όχι πολυ συχνά. Ο βάτραχος θα σας πείσει τελικά οτι είστε εσείς το σαλλιγγάρι και ο ίδιος θα έχει απλά βρεί ένα σώμα να ξεκουράζεται.
Λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε για να χρησιμοποιήσουμε σωστά το χόρτο?
Δεν υπάρχει τέτοια γραμμή. Η προσωπική εμπειρία και ο πειραματισμός δείχνουν στον αναζητητή αν τελικά το χόρτο είναι για αυτόν ένα μέσο μυήσεως ή όχι. Οποιαδήποτε συλλογιστική γίνει πάνω στο ζήτημα, δεν έχει νόημα γιατί απλόυστατα κάποια πράγματα ισχύουν για κάποιους και κάποια άλλα όχι. Ο οδηγός μου υποδεικνύει οτι μόνο ελάχιστα πράγματα υπάρχουν που πρέπει να κάνεις σε σχέση με την αντιμετώπιση προς τον Βάτραχο.
α) να μην αναμιγνύεις με ταμπάκο το χόρτο. Ο βάτραχος είναι πιο ευγενικός απο το πνεύμα του καπνού ,το οποίο είναι αγενές και επιθετικό. Αν βάζετε μέσα σε ένα τσιγάρο καπνό και χόρτο , τότε δυσαρεστέιτε το βάτραχο ο οποίος βέβαια μετά απο λίγο δε θα θυμάται τίποτα. Αυτό ομως δεν έχει σημασία για κάποιον που ξέρει την αξία του σεβασμού.
β) να τον αφήνεις πού και πού να μιλήσει. Κάτι θα έχει να πεί.
γ) να μην ξεχνάς οτι όσο είσαι μαστουρωμένος δεν είναι η ώρα να πάρεις αποφάσεις για τη ζωή σου , ούτε να σκεφτεις προβλήματα , ούτε να κλειστείς στον εαυτό σου. Αν έχετε κατάθλιψη ο βάτραχος δεν θα το καταλάβει και δε θα φανεί προσεκτικός μαζί σας.
δ)η ώρα που ξυπνάς το βάτραχο δεν είναι η ώρα της εξουσίας της διάνοιας. Το αντίθετο θα λέγαμε
ε) Η διαμόρφωση της προσωπικότητας μας γίνεται με βίωση και επεξεργασία αυτής της εμπειρίας. Αφήστε την επεξεργασία για κάποια στιγμή που δεν θα είστε κομμάτια.
στ)τρώτε σοκολάτες και φρούτα και πίνετε χυμούς όσο καπνίζετε. Εχετε και άλλον να ταίσετε , δεν είστε μόνοι σας , έχετε μέσα σας το καλοσυνάτο βατράχι. Θα το εκτιμήσει αν του δώσετε μια "toblerone". Επίσης του αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού.
ζ)Παίξτε μουσική ή απλά ακούστε. Ο βάτραχος είναι μουσικόφιλος.
η)Σημαντικό είναι να μήν ξυπνάς το βάτραχο κάθε τρείς και λιγο. Χρειάζεται ύπνο.

Αυτά δεν είναι όλα βέβαια.Είναι ενδεικτικά.Αλλα αυτό το ποστ ήδη είναι τεράστιο.
Ο βάτραχος είναι πολύ καλός φίλος σας σε κάποιες άλλες περιπτώσεις.
Όταν κάνετε ένα τρίπ με MDMA(=ecstasy) υπάρχει ο κίνδυνος της απότομης πτώσης στο συναισθηματικό σας κόσμο. Αυτό είναι πολύ άσχημο μερικές φορές. Μπόρει να κάνει κάποιον να νοιώσει σαν να έχει κατάθλιψη. Ο βάτραχος στο τέλος του τρίπ εγγυάται σχεδόν πάντα ενα ομαλό chill out. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με τα άλλα πνεύματα των ψυχοτροπων που θα αναλυθει αλλου.
Προς το παρόν αυτά
god bless this joint και το πίνω στην υγειά σας.

39 Comments:

At 1:13 AM, Anonymous Graha said...

Μαρέσουν τα κείμενά σου!

Καταρχήν ένας έπαινος,είσαι ο πρώτος που αναφέρει την εγκράτεια,κάτι που δυστηχώς λείπει και θα φανεί αν γίνει το δυστήχημα/ευτύχημα της παρουσίας coffeshop στην Ελλάδα.

Μερικές διευκρινίσεις.

Σε θέματα προελεύσεως της κάνναβης μπορώ να σχολιάσω κάποια πράματα,που στην σειρά θα μας οδηγήσουν σε κάποια άλλα.Αυτό το κάνω καθαρά για θέμα αποσαφήνισης,μιας που κατα τα άλλα το άρθρο σου το απόλαυσα.

Γίνεται πολύ λόγος για "Αλβανικό" χόρτο,"Ελληνικό" χόρτο,"Skunk" κτλ πολλές φορές μάλιστα ακούγεται τόσο σίγουρο λές και ο καθόλου ιδεολόγος παροχέας αυτών των φυτών τα φέρνει με σφραγίδα και προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Καταρχήν να θέσω το εξής,το οποίο είναι τεκμηριωμένο οτι η παραγωγή ενός φυτού εξαρτάται απο τον τρόπο μεγαλώματός του (τις συνθήκες) όπως επίσης και το τι γονιδίωμα φέρει,την ποικιλία αν θές.

Προσωπικά,δεν πιστεύω οτι υπάρχει "Αλβανικό" και "Ελληνικό" χόρτο,απολαμβάνω πάντως που πολλά άτομα με μια τζούρα βγάζουν γνωμάτευση,μόνο το γεωγραφικό πλάτος και μήκος δεν ορίζουν οπου μεγάλωσε το φυτό! Απλά υπάρχουν καλές ποικιλίες κάνναβης και όχι τόσο καλές,γονιδιακώς. Επίσης υπάρχει καλό μεγάλωμα αυτού του φυτού και απρόσεχτο,βιαστικό. Υπο αυτό το φώς ακόμα και το "Αλβανικό" που λένε στην πιάτσα θα μπορούσε να είναι άριστης ποιότητας αν φρόντιζαν το φυτό και αν διάλεγαν προσεκτικά ποικιλίες.

Το θέμα του " skunk".Ακούγεται πολλές φορές οτι είναι "χημικό" ,"ψεκασμένο με χημικά" κάτι που στην πιάτσα δεν αμφισβητείτε αλλα Ω τι περίεργο κανείς δεν ξέρει τί χημικό,κάποιοι μισοψελλίζουν για εντομοκτόνα κτλ κτλ. Να το ξεκαθαρίσουμε: Οι ποικιλίες skunk προήλθαν απο επιλεκτικές διασταυρώσεις ατόμων με επιθυμητά χαρακτηριστικά ,και ορισμένες φορές με πολυπλοειδία,αύξηση του αριθμού των χρωμωσωμάτων δηλαδή.Μια τέτοια αύξηση γονιδιακής δόσης συνήθως δίνει μεγαλύτερα άνθη ,ίσως πιο εύρωστα φυτά και αυξημένη περιεκτικότητα στα ενεργά του συστατικά. Τίποτα παράξενο, τίποτα "χημικο" (ακόμα και αν η πολυπλοειδία προκληθεί με χημικά μέσα αυτό έχει ΄γινει πολλές γενιές πρίν,δεν θα επηρεάσει εσένα που θα το καπνίσεις),αυτή η διαδικασία γίνεται εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια,αιώνες σε πολλά ζώα κα ιφυτά με οικονομική σημασία.

Αυτό μας οδηγεί στο δεύτερο σημείο που ήθελα να θίξω.Θα μου πείς ,κάποιος μπορεί να ψεκάσει το φυτό με κάποιο χημικό.Ναί.Μπορεί πχ να το ψεκάσει με φυτποφάρμακα,αλλα εδώ έχουμε καθαρά το σφάλμα του παραγωγού,οπου όπως είπαμε ούτε ιδεολόγος είναι ,ούτε αγαθοεργίες κάνει για την ψυχή της μάνας του .Προιόν ίσον λεφτά,περισσότερο προιόν ίσον περισσότερα λεφτα,και δεν θα αφήσε καμμιά κάμπια να του μασουλήσει τα φυτά,στην τελική η έγνοια του για ΄σενα τελειώνει εκεί που λαμ΄βανει το χρήμα σου. Όπως και να έχεις δεν μπορείς να τον μηνύσεις στην "Προστασία καταναλωτών" για ανθυγηινό προίον!

Υπάρχει και μια εξίσου επικίνδυνη περίπτώση,ο παραγωγός να έχει ακούσει πχ οτι αν ψεκάσεις με το Χ χημικό το φυτό γίνεται skunk (εσφαλμένη οικτρά άποψη) και να το δοκιμάσει!!! Έχουν γίνει και αυτά! Η όλη "γκετό-πιάτσα-αργκό" νοοτροπία του θέματος δεν μαρέσει ακριβώς για τέτοιους λόγους.Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι,πολλές ανακρίβειες,και πολλά απο αυτά γίνονται αυτοεκπληρούμενες προφητείες αν κάποιος αρχίσει να τα εφαρμόζει πχ επειδή τα άκουσε. Μια καλύτερη ενημέρωση (όπως αυτή που κάνεις εδώ) ΄θα έχει ως πρακτικό σκοπό να χτυπήσει την νοοτροπία πιάτσας στην ρίζα,ξεριζώνωντας δημοφιλής μύθους ,που αν όχι απλά παραμύθα μπορούν να βλάψουν.

Τέλος στο θέμα του MDMA ,θα έλεγα οτι σηκώνει πολύ συζήτηση το θέμα,δεν είναι τόσο απλό ούτε υπάρχει γιατροσόφι όπως "κάπνισε ένα τσιγάρο" για το είδος της κατάθλιψης που προκαλείται.Πιο ανυσηχητικό απο αυτό ε΄'ιναι η νευροτοξικότητα σε σεροτονινεργικούς άξονες που φάνηκε οτι προκαλέι το MDMA αν και υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής της.Αυτά ,σε άλλη αποστολή.Ως τότε ξεκοκκάλισε αυτό http://www.thedea.org/druginformation.html

Διάβασε ότι περιέχει για το MDMA και πιστεύω θα καταλάβει πολλά για την δράση του (γνωρίζωντας πως δρά γνωρίζει κάποιος και πως να παρέμβει στα δυσμενη αποτελέσματα)

Αυτά απο μένα!

 
At 11:13 AM, Anonymous Harry Pothead said...

Είσαι κατατοπιστικότατος κι έχεις διαλέξει μια πολύ πετυχημένη μεταφορά (βλ. "Βάτραχος").

Για το θέμα του ψεκασμού και της επέμβασης, αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ είναι ότι οι Αλβανοί καλλιεργητές έχουν βρει μεταξύ άλλων δύο τρόπους για την αύξηση της δραστικότητας (potency):
Θάψιμο του stash σε λάκκους και πότισμα με τολουόλη (η ουσία που δίνει extra boost στη βενζίνη). Τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ γνωστά.

Το κατούρημα στη ρίζα του φυτού είναι παλιά τεχνική και αν γίνει σε σωστές δόσεις δίνει καλά αποτελέσματα.

 
At 3:14 PM, Anonymous Graha said...

Να αρχίσω απο την δεύτερη μέθοδο!

Χεήση ούρων στην ρίζα του φυτού: Όσο ταμπού και να ακούγεται ,αν ο άνθρωπος που το εκτελεί είναι υγιής ως πρακτική είναι μια χαρά.Τα ούρα εκτός απο πηγές αζώτου που περιέχουν και δρούν ώς λίπασμα περιέχουν το τον μεταβολίτη της σεροτονίνης που ονομάζεται ινδολοξικό οξύ (IAA).Αν "συχνάζετε" σε μαγαζια με γεωργικά/ανθοκομικά προιόντα ίσως να έχετε προσέξει τις ορμόνες ριζοβολίας,που μια πιο προσεκτική ματιά θα αποκαλύψει οτι περιέχουν IBA,ινδολοβουτιρικό οξύ,ενα χημικό ανάλογο του IAA που είναι πιο σταθερό ως δοδή. Διεγείρωντας την ριζοβολία του φυτού ,έχουμε ένα πιο υγιές φυτό! Να λοιπόν που μερικά πράματα εκτός απο "πρακτική" κρύβουν και πολύ ενδιαφέρουσα θεωρεία απο πίσω τους.

Όσον αφορά την τολουόλη ,δεν βλέπω πως ακριβώς θα δουλέψει απο χημικής πλευράς,δεν βλέπω τον μηχανισμό που θα αυξανε την απόδοση του θαμμένου φυτού.Απο ιατρικής πλευράς,η τολουόλη έχει ενοχοποιηθεί για καρκινογενέσεις,όχι οτι αυτό θα ενδιέφερε κάποιον που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε παρόμοια πρακτική για να βγάλει χρήμα. Τέλος,πολύ σημαντικό είναι οτι η τολουόλη είναι ελεγχόμενη ουσία νομικώς. Ο λόγος είναι απλός.Με τριπλή νίτρωση παράγεται η τρινιτροτολουόλη γνωστή ως TNT.Αυτό σημαίνει οτι δεν μπορεις να αγοράσεις τολουόλη χωρίς τα απαραίτητα διαπιστευτήρια.Σε πολλά μέρη αν αγοράσεις τολουόλη μπαίνεις σε "watch list" κοινώς παρακλολουθούν της αγορές σου και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποστείς κρατικό έλεγχο με το τί κανεις με τα αντιδραστήρια που αγόρασες.Όσον μεγαλύτερη η ποσότητα που θες να αγοράσεις,τόσο μεγαλύτερη η δυσκολία να αποκτηθεί.

Μέχρι λοιπόν να προταθεί ένας μηχανισμός δράσης της τολουόλης για εμφάνιση αυτών των αποτελεσμάτων ,θα πρότεινα να μην το δέσουμε σχοινί κορδόνι.

 
At 4:21 PM, Blogger psarras said...

Στην υγειά σου mr e-samanos!!! Τα κείμενά σου είναι μία όαση παράνοιας στη δίχως μπάφους εποχή που περνάμε, αλλά και μια σωστή φωνή απέναντι σε όλους τους συνbloggers (οι οποίοι τελικά είναι πάρα πολλοί) που έχουν φρικάρει με το θέμα και ακόμα νομίζουν ότι με μια τζούρα θα μετατραπούνε αυτομάτως σε πρεζόνια ή ακόμα χειρότερα ότι ο ίδιος τύπος που τους γυρνάει το μπάφο μετά από λίγο θα τους γυρίσει και μια σύριγγα. Τα περί η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη κτλ, τα αφήνω ασχολίαστα.. κλασσική μπούρδα που πιπιλάνε όσοι φοβούνται την εξέλιξη, το τυχαίο και το απρόβλεπτο.

 
At 5:07 PM, Blogger psarras said...

Και γενικώς το Καινούριο και Διαφορετικό.. Το μη στάσιμο, ρε παιδί μου, πώς το λένε!!

 
At 12:04 AM, Blogger Tyler Durden said...

frankie says relax
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/4625404.stm

 
At 5:01 PM, Blogger S G said...

μερικες παρατηρησεις:

Skank οχι Skunk (ενα ζωο που βρωμαει): στην Ελλαδα για καποιο λογα ολες οι ποικιλιες απο Ολλανδια ονομαζονται σκανκ. Δεν ειναι απαραιτητα σκανκ παιδια, υπαρχει White Widow, Purple Power, Jack Herrer (βραβειο 2001 αν θυμαμαι καλα), Northern Light, Ketama, Superskank, .

Επισης, στην πραγματικοτητα χασις ειναι το επεξεργασμενο (σοκολατα) ενω χορτο και φουντα ειναι ο ανθος. Μαριχουανα στην πραγματικοτητα ειναι τα φυλλα μονο και γιαυτο καπνιζεται χωρις καπνο, αλλα τεσπα

 
At 2:18 AM, Blogger Mastoyras said...

Λοιπόν,


1). Εν αρχή ήτο το χορταράκι του Θεού. Από αρχαιοτάτων χρόνων ο κόσμος το έπινε, την άκουγε και χαλάαααααααρωνε. Σημειωτέον, από εκείνα τα χρόνια είχε συνδεθεί σε θρησκευτικές τελετές, μεταφυσικά φαινόμενα, κτλ.

2). Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, βρέθηκε ένας ωραίος επιστήμονας ο οποίος ήταν φτωχαδάκι. Εκεί λοιπόν που σπούδαζε και έπινε τα χόρτα του, ξύπνησε ένα πρωί και είδε ότι δεν είχε φράγκα να κάνει τα απαραίτητα ψώνια. Πενία τέχνας κατεργάζεται λέγανε οι αρχαίοι. Έκατσε και το έψαξε...πώς μπορούμε να έχουμε λιγότερο χόρτο, το οποίο να κρατάει περισσότερο και να την ακούμε και dolby ? ? ? ? ? ? Μετά από πολύχρονη μελέτη (και μπάφους) ανακάλυψε κάποιες συγκεκριμμένες ουσίες που περιέχονται στο χόρτο, οι οποίες είναι οι κάτωθεν:

3). Η ινδική κάνναβη, μεταξύ άλλων, έχει τρεις βασικές ουσίες που μας κάνουν να την ακούμε...
α). Τετραυδροκανναβινόλη
Η ΤΗC είναι η ουσία που μας κάνει και χαχανίζουμε σαν χαζοχαρούμενα και μας φαίνονται τα πάντα αστεία.

β). Κανναβινόλη
Η κανναβινόλη είναι η ουσία που μας ρίχνει στην άβυσσο. Δηλαδή, εκεί που είσαι κομμάτια και γουστάρεις να πιείς μια sprite, να ανακαλύπτεις ότι το περιβάλλον σου κινείται μαζί με εσένα και σταματάει 5 λεπτά αφού σταματήσεις να κινέισαι.

γ). Κανναβιδόλη
Εδώ έχει πλάκα. Αυτή η ουσία είναι που μας μπερδεύει τον εγκέφαλο και τα κάνουμε σκατά. Μας πιάνουν σαρδάμ, δεν μπορούμε να κάνουμε υποτυπώδης υπολογισμούς, κτλ.

4). Ο μάγκας αυτός λοιπόν, βρήκε τρόπο να εξαναγκάσει ένα απλό φυτό ινδικής κάνναβης να παράγει υπερδιπλάσιες ποσότητες από αυτές τις ουσίες. Αυτό, κυρίες και κύριοι είναι το skunk. Πήρε την ονομασία του από το ομόνυμο ζώο (ασβός - κουνάβι), επειδή έχει πάρα πολύ έντονη μυρωδιά, λόγω της μεγαλύτερης παραγωγής των τριών ουσιών. Με τον καιρό, εκει που πίνανε τον ασβό και γουστάρανε, ήρθε ένας φίλος στην παρέα και του είπε ότι έκανε και αυτός το ίδιο, αλλά με μια διαφορετική ποικιλία της ινδικής κάνναβης, η οποία έχει διαφορετικές περιεκτικότητες στις τρεις αυτές ουσίες. Και τα παιδιά, μες τα κομμάτια τους, αποφασίσανε να τα διασταυρώσουνε, φυτεύοντας σπόρια και απ' τα δυό και ελπίζοντας να βγούν και αρσενικά και θηλυκά φυτά... Έτσι κι έγινε. Σήμερα, οι ποικιλίες του ασβού είναι άπειρες και μάλιστα δεν είναι όλες καταγεγγραμένες. Από τις καλύτερες που μπορείτε να βρείτε είναι το White Widow και το Purple Haze (το οποίο κυρίες και κύριοι είναι μωβ!!!!!!!!!!!!!!!!).

5). Το απλό χόρτο με το skunk δεν είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Λέγεται ότι το σκθνκ είναι χημικό, αλλά αυτή η φήμη είναι μια μαλακία και μισή. Η μόνες πραγματικές διαφορές είναι δύο:

α). Το skunk πωλείται σε σχεδόν διπλάσια τιμή από το απλό χόρτο.
β). Η μισή ποσότητα skunk σε καλύπτει για υπερδιπλάσιο διάστημα από το απλό χόρτο

Τωρά η χημεία που λένε κάποιοι μαλάκες είναι η εξής:
Τρώτε σταφύλια το καλοκαίρι? Ναι, τρώτε.
Έχετε δει τα τσαμπιά με κάτι σταφυλάρες σαν καρύδια και κάτι άλλα τσαμπιά με κάτι σταφυλάκια σαν φουντούκια? Αυτή είναι και η χημεία που παίζει στο χόρτο. Ραντίζοντας το βράδυ ένα τσαμπί σταφύλια με ορμόνες, το επόμενο πρωι, το τσαμπί αυτο θα έχει κατακτήσει τον κόσμο. Έτσι γίνεται και με τα χόρτα (ευτυχώς).

6). Και όμως, η τεχνολογία εξελίχθηκε ακόμα πιο πολύ και τώρα μπορούμε να έχουμε hydroponics στο σπίτι μας. Μια μέθοδος, που το χόρτο δεν φυτεύεται σε γλάστρα με χώμα, αλλά κατευθείαν μέσα σε νερό, με ειδικά θρεπτικά για το φυτό συστατικά, και πολλά άλλα (εκεί κάνεις και κοκτέηλ).

7). Πωπω, το παραγάμησα....άντε γεια μας και καλές μαστούρες.

Υ.Γ. Η σοκολάτα, όπως τη λένε, είναι μια μαλακία και μισή. Διότι, όταν κόψουν όλους τους παπάδες από την φουντιά, ό,τι περισσεύει (κλαδάκια, φύλλα, σκατα, κτλ), τα αλέθουν και τα κάνουν έναν αχταρμά. Λόγω απίστευτης βρώμας του αχταρμά αυτού, το κάθε τούβλο σοκολάτας περιχύεται με μια στρώση χένας (αυτη που βάφουν τα μαλλιά τους οι γκόμενες) για να απομονωθεί η μυρωδιά και να μπλοκάρουν (μαλάκες μπλοΚάρει και όχι μπλοΓΚάρει....δεν μπλογκάρει ο σκυλος) τη μύτη του αστυνομικού σκύλου (η μύτη των σκυλιών μπλοκάρει με τη χένα και με κόκκους ελληνικού καφέ...ΛΟΥΜΙΔΗ, γιατί έκαστος στο είδος του...). Τέλος πάντων, εμένα η χένα μου γαμάει το στομάχι...χαλιέμαι.....και το γαμημένο έχω στρίψει και σοκολάτα από το κέντρο της, που δεν έχει επαφή με τη χένα....πάλι μου γάμησε το στομάχι. Οπότε, κυρίες και κύριοι, Π Α Π Α Δ Ε Σ Κ Α Ι Μ Ο Ν Ο Π Α Π Α Δ Ε Σ.

Γειά μας ξανά, και καλές μαστούρες ξανά.

 
At 2:29 AM, Anonymous Graha said...

Εντάξυ ,τα πράματα διαφέρουν λιγουλάκι πχ στο πώς ανακαλύφθηκαν τα ενεργά συστατικά της κάνναβης αλλα χάρην χιούμορ δικαιολογείτε.

Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει το τελευταίο με την Χέννα (τείνω να δυσπιστώ στην αποτελεσματικότητα τέτοιων μεθόδων/γιατροσοφιών). Επίσης δεν νομίζω να μπερδεύει τον σκύλο...Έχουν τρελλη διακριτική ικανότητα και μάλιστα για απειροελάχιστες ποσότητες. Αν υπάρχουν κάποια δεδομένα για το πώς λειτουργεί φέρτα.

 
At 8:10 PM, Blogger J95 said...

Είναι αυτός ο Βάτραχος καλός ή κακός?

Εντάξει δε μπορούσες να χρησιμοποιήσεις άλλο ζώο; :)

Διαφωνώ με το (δ) κατά τη γνώμη μου υπάρχουν αυτοί χαζεύουν κι αυτοί που απογειώνονται.

 
At 2:20 PM, Anonymous Anonymous said...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΑΓΚΙΤΕΣ?
ΑΡΟΥ??ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ ΣΑΣ??ΑΡΟΥΝ??ΣΙΕΜΠΡΕ ΗΤΑΝΕ

 
At 2:22 PM, Anonymous Anonymous said...

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΣΚΑΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΙ??ΑΡΟΥΝ??ΣΚΑΝΟΦΟΥΝΤΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ??ΑΡΠΘΝ??
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΥΡΑ7 ΠΟΡΤΟ ΛΕΟΝΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ7

 
At 12:56 AM, Anonymous shaolin said...

που ναι το μερος β? :D

 
At 6:12 PM, Blogger Marilena said...

Remember, according to the new food guidelines, we should have about 6 servings of leafy GREENS a day!

 
At 4:15 PM, Blogger Διαιρέτης said...

Γιατι ρε σαμένε δεν προτείνεις τη λήψη "σημαντικών" αποφάσων υπο την επήρρεια του χόρτου?
Προσωπικά όταν είμαι μαστουρωμένος, μπορώ να "δω" οπτικές γωνίες ενός ζητήματος που με απασχολεί, που δεν τις βλέπω normal, και αυτό είναι λογικό να γίνεται, μιας και οποιαδήποτε κάνουμε, οποιοδήποτε συναίσθημά μας, είναι μια χημική αντίδραση.
Το δύσκολο κομμάτι σε αυτή την ιστορία είναι να μπορέσεις να αφήσεις απ'έξω το "οπτικοακουστικό" μερος της διεργασίας αυτής, και να μείνεις στην λογική διεργασία αυτή καθαυτή.

Τώρα σχετικά με τα κάτουρα και τις μαλακίες, έχω ακούσει το κλασσικό τρίο "αίμα σκουριά και γάλα" το οποίο δεν ξέρω κατα πόσο, και αν στέκει.

Και κάτι τελευταίο. Χωρίς να δηλώνω πολέμιος του χόρτου (είμαι απο την Κρήτη, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό), θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με τη χρήση.
Το βασικό επιχείρημα των πολέμιων του χόρτου στηρίζεται στο οτι η ύπαρξη του φυτού στον πλανήτη είναι όντως σωστή, αλλα η εκμετάλλευσή του είναι λανθασμένη.
Ο καπνός ως γνωστόν έχει αιμοστατικές ιδιότητες (το καλύτερο αιμοστατικό αν δεν απατώμαι) αλλα εμείς τον στρίβουμε σε ένα κομμάτι χαρτί και τον καπνίζουμε.
Η κάνναβη έχει κατα κύριο λόγο κλωστική χρήση (όπως σωστά ανέφερες) αλλα εμείς την τυλίγουμε επίσης σε ένα κομμάτι χαρτί και την καπνίζουμε.
Το θέμα (αν υπάρχει) είναι τελικά το κέρδος? Ίσως γιαυτό γίνεται όλη η ιστορία περι ποινικοποίησης?
Θα ήθελα πολύ να δω ένα ποστάκι σου πάνω στο ζήτημα.
Και να θυμάστε, το χόρτο είναι για να το πίνεις όχι για να σε πίνει.

 
At 2:21 PM, Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on!
»

 
At 12:24 AM, Anonymous petalouditsa217 said...

Την άκουσααααααααααααα................................

 
At 5:40 PM, Anonymous Κωνσταντίνος said...

Τελεια προσεγγιση του θεματος, τετοια που μονο μαστουρωμενος και εγω εχω κανει.. ;)

 
At 3:20 AM, Blogger FuSmOKer said...

Στο trip με ψιλοκυβίνες (μανιτάρια) αν φας κοντά 100 (3-4 ημερών) θα έχεις σιγουρα κανονικές παραισθήσεις και όχι ψευδαισθήσεις (είναι και καλή δοσολογία)
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η διαθεση.

 
At 3:50 PM, Anonymous Anonymous said...

ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ-ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

 
At 3:32 AM, Anonymous Anonymous said...

mhn metras me temaxia

metra grammaria

 
At 2:04 AM, Anonymous Anonymous said...

"ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ-ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ"

Ελά....¨Ελα με τα στερεοτυπιασμένα σχόλια! Λιγο πρωτοτυπία αδερφέ!

 
At 12:01 AM, Anonymous amarantos said...

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επί του θέματος μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα "Κάνναβη, μαριχουάνα, χασίς" από την πιο κάτω διεύθυνση:

http://vivlia.wordpress.com/2007/09/26/grivas/

 
At 3:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Paidia apoti fainetai to thema tis kannabis mperdeuei me tis toso ektetamenes ekdoxes,onomasies kai eidh tou futou,tespa...to SKUNK den einai paristhisiogono???tha pw mia istorioula...einai 3 filoi se ena party kai kanoun apo ena tsigariliki skunk o kathenas(elafrua morfi me ligosti mixi kanonikou kapnou).o enas koimatai orthios gia 4 wres,o allos xoreuei san malakas kai psaxnei na vrei gkomena...o allos etoimos na gonatisei-apwleia akois me autia na voizoun sterewfonika kai na niwthei ta aftia tou na vrazoun kai na vgazoun zesto ugro.mia agnwmi entelws filika apo kapoion omoiopathonta!

 
At 12:59 PM, Blogger arnax said...

Είχα αφήσει ένα σχόλιο,τι έγινε? Λογοκρισία?

 
At 5:07 PM, Anonymous Anonymous said...

Γεια σου ρε μάγκα..Πολύ σωστά όλα..Αλλά αυτο το βατράχι με έστειλε..κανε το πιο σαφές..c yaa..

 
At 6:46 PM, Anonymous Anonymous said...

γαμησε φίλε πολυ καλό το αθρο.μολις γυρισα απο ολλανδια και πινω ενα ssilver haze και το ευχαριστιεμαι πραγματικα..τα λες πολυ σωστα.χαχαχ ο βάτραχος ολα τα λεφτα θεικο.. πολύ καλό.

αντε στη υγεια μας!!

 
At 8:34 PM, Anonymous Anonymous said...

γαμησε το αρθρο σου!!!!!πολυ καλο...αμα γραφεις ετσι μαστουρωμενος φανταζομαι το συγγραφικο σου εργο οταν θα εισαι ξενερωτος!!να ρωτησω κατι βασικα θα ηθελα...πως μπορουμε να μαθουμε για καποιους ''μυθους''(η πραγματικοτητα δεν ξερω...)που αναφερονται σε μαγικες ιδιοτητες του φυτου αυτου...

 
At 3:57 PM, Anonymous Anonymous said...

psaxnontas se vivlia kai sto diadyktio

 
At 5:10 PM, Anonymous Anonymous said...

omg to kimeno ine oti nane....

 
At 1:45 AM, Anonymous Anonymous said...

φιλε πολυ καλο το κειμενο σ. αν μπορεις σε παρακαλς διμοσιεφσε επεισης ολλα τα ειδη σκανκ που υπαρχουν αμα τα ξερεις. θα ηταν ενδιαφερον και ωραιο σημπληρομα για το κειμενο σου.

 
At 3:03 AM, Blogger tayros said...

Μου αρεσαν ολα τα σχολια.χρησιμες πληροφοριες.μενω αττικη,ειμε σχετικα καινουργιος στο σπορ.αλλα δεν βρισκω καλους ποιοτικους ελληνες παπαδες.μονο γειτωνες..χαλι μαυρο..αν θελεται βοηθηστεμε καθοδηγηστεμε..που παιζουν οι δικοι μας;; ευχαριστω εκ των πρωτερων!!

 
At 8:24 PM, Anonymous Anonymous said...

file to keimeno s einai poly swsto!!!apla thelw kapios na m apadisei se aftin tin erwtisi,exw piei arketes fores...k gia 1,5mhna den eixa piei k tis 2 teleutaies meres ipia ap ena tsigaro....k egine skata!efialtiki mastoura eixa pathei katathlipsei drepomoun gia ton euato mou eixa tipseis,(an k eixa kalh dia8esi prin to piw) etrema k ksernousa,afto itan logw tis poiotitas h oti eixa na piw poly kairo?:P euxaristw :)

 
At 1:50 AM, Anonymous Anonymous said...

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ Ο ΓΥΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ SKUNK...

 
At 4:48 PM, Anonymous Anonymous said...

SWSTE TA PROVATA PU TA SKOTONUN GIA KASKOL!!!

 
At 4:49 AM, Blogger epgogos said...

This comment has been removed by the author.

 
At 4:50 AM, Blogger epgogos said...

aderfe me taksidepses me ton vatraxo

 
At 8:16 PM, Anonymous Anonymous said...

καλησπερα
εγω αυτο που θα ηθελα να σχολιασω ειναι το θεμα καταθληψη-μπαφος που το βλεπουμε αρκετα στην εφιβικη ηλικια
πιστευω απλα οτι με σωστη χρηση και ισος και εναν ειδικο για συμβουλες τυπου ποσο πως και τι πρεπει να σκεφτεσε
Απο προσωπικη μου εμπειρια ευχαριστω τον θεο που επεινα οταν βαρουσα καταθληψεις
δεν αντιλεγω στο οτι μπορει να ειναι επικυνδινο αλλα γενικα αν σεβαστεις τον βατραχο οπως ευστοχα ειπες θα σε σεβαστει και που ξες ισος σε βοηθησει
υγειες ;)
χ.γ. Κ.πατησια
επισεις κατι που θυμηθηκα τελευταια στιγμη
χημικα στους αλβανους δεν βαζουνε για να μεγαλωνουν πιο γρηγορα μονο
για να περνανε τα συνορα χωρις να τα μυριζουν τα σκυλια γινετε συνηθως

 
At 12:38 AM, Anonymous Anonymous said...

τα προβατα τα σκοτωνεις για α τα φας..και μετα απο κει παιρνουν το μαλλι και φτιαχνουν τα κασκολ που λες.
αρα ειναι δη νεκρα
αρα εισαι για τον πουτσο
ψευτοεπιστημονα σκατοζωοφιλε

 

Post a Comment

<< Home