Friday, January 13, 2006

το χόρτο σε κάνει φυτό? Πώς ο όρος "Ναρκωτικό" παίρνει ηθικό χαρακτήρα


Πρίν απο αρκετό καιρό ξανα-άνοιξα τα μάτια μου και αφού κατέβηκα απο το δέντρο της ζωής επανασυνδέθηκα με την "πραγματικότητα" και κάθησα να δώ ειδήσεις στην τηλεόραση (γιατι το έκανα αυτό? μαλακία μου). Έπαιρνα πρωινό όταν κάποια στιγμή είδα την νεαρή ανταποκρίτρια που έκανε ρεπορτάζ για τα "ναρκωτικά" να ανακοινώνει έντρομη στους τηλεθεατές οτι "συνελήφθη πριν απο λίγο ομάδα νεαρών που πάνω τους βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες , μεταξύ των οποίων και τσιγαριλίκι τύπου μπάφος" . Μάλιστα συμβουλεύτηκε και τις σημειώσεις της για να μεταφέρει την είδηση με ακρίβεια . Τι μαθαίνουμε απο αυτό το ρεπορτάζ? οτι η κάνναβη και τα παράγωγά της είναι παράνομα στην Ελλάδα και οτι η συγκεκριμένη ρεπόρτερ δεν έχει πιεί ποτε της χασίς. Εκτός κι αν κάποτε της γύρισαν ένα τσιγάρο και της είπαν : πιές, είναι τσιγαριλίκι τύπου μπάφος. Τί στο διάολο σημαίνει "τυπου μπάφος?" δηλαδή τα άλλα τσιγαριλίκια τι τύπου είναι?
Σε αυτό το άρθρο και στα επόμενα δύο-τρία θα κατατοπιστούμε σε βασικές έννοιες και αλήθειες σχετικά με την Κάνναβη για να μπορούμε να κάνουμε τα ρεπορτάζ μας σωστά και ενημερωμένα και να μη γινόμαστε ρόμπα στην τηλεόραση.

Ήθελα να αρχίσω με πολύ βασικά πράγματα σχετικά με την κάνναβη έτσι ωστε να γίνει κατανοητή η φύση του πνεύματος που ζεί σε αυτό το φυτό και επιβιώνει μέσα σε ένα τσιγάρο, και μετά να μιλήσω για την αποποινικοποίηση. Ο λόγος είναι οτι δεν είναι λογικό να μιλάμε για αποποινικοποίηση αν δεν ξέρουμε τι πρόκειται να αποποινικοποιήσουμε. Μετά όμως ο Οδηγός μου μου είπε

-άσε τις μαλακίες , ο κόσμος που κυκλοφορεί εδώ δεν είναι ηλίθιος , πιάσε την αποποινικοποίηση πρώτα και μετά δώσε περιγραφές και τεχνικές συμβουλές
-μα έτσι θα τα πιάσω ανάποδα , του είπα εγώ
-όλα ανάποδα είναι , μου απάντησε εκείνος και με έπεισε.

Τί γνωρίζουμε λοιπόν για τους κινδύνους του χόρτου?
Πρώτα απο όλα οτι κανείς ποτε δεν πέθανε απο υπερδοσολογία, κανείς ποτε δεν πέθανε με άμεση αιτία το χόρτο. Το χόρτο μπορεί να ευθύνεται έμμεσα για κάποιον θάνατο πολύ λιγότερο απο τη νικοτίνη και το αλκοόλ , και σίγουρα πολύ λιγότερο απο ένα μαχαίρι ή μια καραμπίνα. Αν αφήσεις ένα τσιγαριλίκι σε μια κρεββατοκάμαρα , τα παιδιά που θα το βρούν δεν πρόκειται να πεθάνουν ή να τραυματιστούν (εκτός κι αν το τσιγαρο είναι πολύ γερά στριμμένο και το χώσει το ένα πιτσιρίκι στο μάτι του άλλου) , αντίθετα αν αφήσεις μια καραμπίνα το πιο πιθανό είναι οτι θα συμβεί το χειρότερο. Λέμε λοιπόν οτι το χόρτο είναι ακίνδυνο σαν ουσία γιατί η επίδραση της ουσίας δεν γίνεται να δημιουργήσει επιπλοκές στον οργανισμό τέτοιες ωστε ο χρήστης να πεθάνει. Αν μαστουρώσει κάποιος και βγεί απρόσεχτος στο δρόμο και ένα αυτοκίνητο τον σκοτώσει , τότε οδηγούμαστε σε ευνόητα ερωτήματα όπως τι θα είχε συμβει αν δεν υπήρχαν αυτοκίνητα στον κόσμο ή τι θα είχε συμβεί αν το θύμα δεν είχε καπνίσει και πάλι είχε βγεί απρόσεχτος στο δρόμο.

Πέρσυ στην Αμερική κατα τη νεκροψία σε 75 άτομα βρέθηκε THC (τη δραστική ουσία τετραυδροκανναβινόλη που βρίσκεται στο χόρτο) αλλα σε όλες τις περιπτώσεις τα αίτια θανάτου ήταν άσχετα με την ουσία αυτή.
Το χόρτο δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση. Υπάρχει μια πολύ σπάνια περίπτωση να προκαλέσει ψυχική εξάρτηση συνήθως σε χρόνιους χρήστες , η οποία ονομάζεται χασισμός .Και πάλι ο λόγος δεν είναι ο χαρακτήρας της ουσίας αλλα η ίδια η συνήθεια του ανθρώπου.Το χόρτο μπορέι να σε κάνει εξαρτημένο ψυχικά λιγότερο απο ότι πχ η τηλεόραση . Αντίθετα εξάρτηση προκαλεί το κανονικό τσιγάρο (εκεί το ποσοστό θανάτων δε χρειάζεται να το αναφερουμε αρκεί να πούμε οτι είναι πάντα πολύ περισσότερο απο ότι πιστεύουμε ) καθώς και ο καφές . Και οι δύο αυτές ουσίες είναι νόμιμες. Νόμιμο είναι και το αλκοόλ .Το αλκοόλ μπορεί να ρίξει κάποιον σε κώμα και μακροπρόθεσμα να σκοτώσει με κύρωση του ύπατος και άλλους τρόπους.
Γιατι λοιπόν το χόρτο είναι παράνομο ? Μήπως κότωσε ποτε κάνείς επειδή παρανόησε απο μια τζούρα χόρτο ή και δέκα τζούρες? οχι . Ας δούμε λοιπόν τι κακό μπορεί να κάνει το χόρτο.
1)μπορεί να προκαλέσει βλάβες αν καπνιστεί κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. (και το τσιγάρο επίσης και άλλα πράγματα πιο πολύ)
2)επηρρεάζει την αναπαραγωγή ? ναι , αλλα μόνο για 4-6 ώρες μετά την λήψη ενώ οι χρήστες που καπνίζουν συστηματικά αποκτούν ανοσία σε αυτό το φαινόμενο
3)μακροχρόνια χρήση μπορεί να επηρρεάσει μόνιμα τη λειτουργια της μνήμης παρότι το χόρτο δεν "καίει" εγκεφαλικά κύτταρα όπως άλλες χημικές ουσίες.
4)υπάρχουν ενδείξεις οτι το χόρτο μπορεί να συνδέεται σε κάποιες περιπτώσεις με την εκδήλωση παράνοιας και κρίσεων πανικού . Όμως είναι σχεδόν βέβαιο οτι δεν ευθύνεται το χόρτο για αυτό. Αυτές είναι περιπτώσεις που η παράνοια θα εκδηλωνόταν ούτως ή άλλως και απλά χρειάζεται την κατάλληλη αφορμή για να εκδηλωθεί. Αν πάλι κάποιος ψυχίατρος εξετάσει οποιονδήποτε που έχει καπνίσει παρα πολύ χόρτο ή απλά έχει φάει ένα space cake τότε το πιο πιθανό είναι οτι θα διαγνώσει παθολογικά συμπτώματα στις ψυχικές λειτουργίες αν και μετά απο 10-12 ώρες ο ίδιος γιατρός δε θα διαγνώσει τίποτα τέτοιο στον ίδιο ασθενή.
5)η οδήγηση και η χρήση μηχανημάτων μπορεί να επηρρεαστεί απο το χόρτο αν και λιγότερο απο το αλκοόλ και όλοι ξέρουμε οτι το αλκοόλ δεν έχει απαγορευτέι επειδή υπάρχει η πιθανότητα να πιεί κάποιος και να οδηγήσει
6)το χόρτο ΔΕ σε κάνει φυτό. Φυτό κάνουμε εμέις τον εαυτό μας με το να μην έχουμε συνείδηση της καταστασης στην οποία βρισκόμαστε. Το χόρτο σε πολλές περιπτώσεις κάνει τους ανθρώπους να χάνουν την ορεξη τους να κάνουν πράγματα , να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι , να κοιμούνται πολλές ώρες και να βαριούνται να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Η ουσία δεν φτάιει για αυτό. Φταίνε οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούμε την κάνναβη καθώς και το πώς επεξεργαζόμαστε αυτή την εμπειρία. Η αλλαγή στην αντιληπτικότητα δεν είναι κάτι αστείο, αν και έτσι μας φάινεται.

Η αποποινικοποίηση λοιπόν φάινεται οτι έχει το δίκιο με το μέρος της γιατι στο κάτω κάτω είναι γελοίο να συλλαμβάνεται κάποιος επειδή κουβαλάει πάνω του 2-3 g χασίς. Επίσης παρανοικό είναι να κολλάμε τη στάμπα του "χασικλή" στον χρήστη γιατί αυτό παραπέμπει άμεσα σε εικόνες που τις περισσότερες φορές δεν έχουν σχέση με τον χρήστη και τον βάζουμε κάτω απο μια τεράστια κατηγορία ανθρώπων αδιαφορώντας για τη μοναδικότητα του καθενός απο εμάς. Αραγε έχουμε σκεφτεί σε τι περιβάλλον οδηγείται κάποιος που συλλαμβάνεται με μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ικανή να τον οδηγήσει στη φυλακή ? Σε ενα χώρο που το μόνο βέβαιο είναι οτι όχι μόνο δεν θα γίνει καλύτερος άνθρωπος αλλα θα εκπαιδευτεί επιπλέον και στον χώρο του υποκόσμου. Γιατί στην φυλακή υπάρχουν και άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι εκεί. Ενας μαθητης 17 χρονών που τον πιάνουν οι γονείς του με ένα τσιγάρο ? Πώς αντιμετωπίζει μεσα στην άγνοιά του τον εαυτό του όταν βλέπει να τον κατηγορούν οι ίδιοι του οι γονείς σαν πρεζάκι?
Πρέπει να πώ σε αυτό το σημείο οτι το ζήτημα της αποποινικοποίησης ξεκινάει απο την κοινωνία και όχι απο τη νομοθεσία. Αν θέλετε να αλλάξει η νομοθεσία ξεκινήστε απο το σπίτι σας. Αντιμετωπίστε πρώτα την άγνοια των δικών σας ανθρώπων και μη το παιζετε μάγκες στα chatrooms και στα blogs σας γιατι εδώ στο διαδίκτυο η αποποινικοποίηση ισχύει .... Στο ιντερνετ κανείς δεν μπορεί να με συλλάβει επειδη λεω τη λέξη χορτο χορτο χορτο μπάφος την πινω την πίνω ΧΑΣΙΣΙ ΧΑΣΙΣΙ . Kανείς .Ο λόγος (μεταξύ και άλλων) είναι προφανής : Στο ιντερνετ κανείς δεν μπορέι να καπνίσει χόρτο.
Το να θέλουμε να αλλάξει η νομοθεσία και μόνο είναι μια μετάθεση ευθυνών στον κρατικό μηχανισμό και στην κυβέρνηση που εν πάσει περιπτώσει όπως καταλαβαίνετε απαρτίζεται απο ανθρώπους που στο σύνολό τους δεν έχουν σχέση με αυτό το θέμα. Όταν γινουν κάποιοι απο εσάς κυβερνώντες τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Η νομοθεσία τότε θα αλλάξει. Όταν τους νόμους και την επικύρωσή τους την ελέγχουν άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό όπως θεωρούμε εμείς τον εαυτό μας. Μέχρι τότε πρέπει να μας απασχολεί η διάδοση της αλήθειας σε ανθρώπους της νέας γενιάς. Η νομοθεσία πρέπει να είναι το αποτέλεσμα και όχι το ζητούμενο.Το ζητούμενο είναι να σταματήσει το ζήτημα των τοξικων ουσιών να είναι ταμπου. Να μην ανεχόμαστε να μας λένε τα γαμημένα τα media ότι μαλακία θέλουνε μόνο και μόνο επειδή η ειδησεογραφία του τρόμου ανεβάζει την τηλεθέαση .
Το "ναρκωτικό" ναρκώνει . Το χόρτο όχι. Επομένως με αυτόν τον τρόπο αλλάζει το νόημα της λέξης και χρησιμοποιείται μέσα απο ένα πλάισιο ηθικιστικό. Αν οι άνθρωποι γύρω μας αλλάξουν γνώμη για τα "ναρκωτικα" και σταματήσουν να τα αποκαλούν έτσι τότε κατι μπορεί να γίνει. Αλλιώς να τη χέσω την αποποινοικοποίηση αν δεν μπορώ να την πίνω ελεύθερα στο δρομο χωρίς να με δείχνουν με το δάχτυλο οι περαστικοί. Η κοινωνία της ανοχής στελεχώνεται με το σωστό νόμο. Δεν γίνεται και δεν πρέπει να επιβάλλει ο νόμος την κοινωνία της ανοχής.


-σκάσε πια , μου είπε ο Οδηγός μου και εγω το βούλωσα
-οκ όμως ετσι? τον ρώτησα
-ας πουμε....(μου είπε) δεν τα είπες όλα αλλα δεν πειράζει, σημασία έχει ο διάλογος .
-τι παρέλειψα να πώ? τον ρώτησα
-οι άνθρωποι περπατάνε με ασφάλεια στη γή όσο νομίζουν οτι ξέρουν τί τους περιβάλλει. Ποιός μπορεί να πεί με σιγουριά τι είναι κανόνας για όλους? Πώς θα αντιδράσει εκείνος που δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί μια άλλη οπτικη γωνία στα πράγματα? εκείνος που θέλει να συνεχίσει να τα βλέπει όλα με τα μάτια του? εκείνος που δεν είναι έτοιμος να αναρρωτηθεί για τον κόσμο ? Ποιός θα πεί αν κάποιος είναι έτοιμος? Αν θές να ανοίξεις την πορτα , να ξέρεις οτι αν την ανοίξεις ,δε γίνεται να μην ρίξεις μια ματια μέσα. Αν και το σίγουρο είναι οτι καμμιά ουσία δε θα σου επιτρέψει να περάσεις μέσα και παρότι μπορεί να το πιστέψεις οτι μπήκες , εν τουτοις θα είσαι ακόμα απέξω.

Προσεχώς : Κάνναβη (το πνεύμα του πράσινου βατράχου που νομίζει οτι είναι σαλλιγκάρι)

42 Comments:

At 8:21 PM, Blogger psarras said...

Mια χαρά τα λες κι εσύ μια χαρά τα είπε και ο j95 πριν, γενικά όλοι μια χαρά τα λέμε!! Αστην κάνναβη προς το παρών και κάνα κάνα τριήμερο αφιέρωμα στο θείο Hoffman, που είχε προχθές τα γεννέθλια του..

 
At 8:52 PM, Blogger e-samanos said...

ναι το είχα υπόψη μου αλλα ο Oδηγός μου με αποθάρρυνε.Πάντως θα το κάνω και αυτό.
επίσης ξέχασα να πώ οτι η φράση "το χόρτο σε κάνει φυτό" είναι μάλλον προσβλητική για τα φυτά .
Άλλωστε το χόρτο δε σε κάνει φυτό. Είναι φυτό.

 
At 3:13 AM, Anonymous Graha said...

Ωραίο κείμενο,επιτέλους θίγει και την νοοτροπία!

Αν θάθελες,και αν φυσικά γνωρίζεις και τούτο το θέμα θα ήθελα στο μελλον να δώ στο blog σου και θέματα Νοοτροπίας (πώς προσσεγκίζει κάποιος την εμπειρία,ως τι την λαμβάνει,πόσο συχνά ωστε να μην την πατήσει,πως την ενσωματώνει) και φυσικά και πέραν την κάνναβης!

Με τα δείγματα που έχεις δώσει ώς τώρα το blog σου είναι πολλά υποσχόμενο!

Ψαρά αν γίνει αφιέρωμα στον Hoffman ,θα γίνει χαμός,τεράστια συζήτηση (δεδομένου οτι τα ψυχεδελικά δεν είναι θέμα που αναλύετε στο "πέρνεις το χαρτάκι και για 10 ω΄ρες βλέπεις πράματα").Εκτός απο τον Hoffman γνωρίζεις άτομα σαν τον Alexander Shulgin? Τον Stanislav Groff ? Τον Αθανάσιο καυκαλίδη?

Αν όχι.googlare τους!Αν σε ενθουσίασε ο Hoffman ο Shulgin θα σε τρελλάνει

 
At 2:57 PM, Anonymous pantelis said...

dhladh re paidia egw pou de 8elw na dokimasw "xorto" ,xasis -pes to opws 8es - shmainei oti den exw antilhptikota h oti eimai blakas?

 
At 5:33 PM, Anonymous Graha said...

Όχι ,ποιός το είπε αυτό?

Κατ'εμε δεν τίθεται καν ζήτημα χρήσης της λέξης "δοκιμάζω".Ρούχο είναι να το "δοκιμάσεις"? Τούρτα ή σάλτσα να δείς αν πέτυχε με μια δοκιμή?

Πιστεύω οτι αν κάποιος επιλέξει να χρησιμοποιήσει (και όχι "δοκιμάσει" ) κάνναβη είναι καθαρά δικό του θέμα.Η αποχή ή προσσέγκιση του θέματος δεν φέρει ουδεμία νύξη περι αντιληπτικότητας ή βλακείας ή μαγκειάς ή οτιδήποτε άλλο...

Αναρωτιέμαι Παντελή απο που έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα

 
At 7:45 PM, Blogger psarras said...

Πολύ καλή η παραπομπή στον Καυκαλίδη.. δεν τον ήξερα. Μνήμη της ύλης; Ενδομήτρια μνήμη; Αll right!!!

 
At 11:49 AM, Blogger spyros said...

Παράλληλα με το ανεκδιήγητο slogan "Το Χόρτο σε κάνει φυτό - Μη μασάς", είχε παίξει ένα άλλο διαφημιστικό που έδειχνε ένα ξυπνητήρι να πέφτει από ύψος πάνω σ' ένα μαξιλάρι και να διαλύεται και κατέληγε στο μνημειώδους κουταμάρας: "Ακόμα κι αν πέσεις στα 'μαλακά', θα χτυπήσεις".

Καλά τα λές, πάντως!

 
At 12:44 PM, Blogger neraida said...

Καλά τα λες.

Πάντως, κατά τη γνώμη μου, σημασία δεν έχει τι πίνεις, ή τι κάνεις, αλλά το πόσο το κάνεις συνειδητά, το πόσο, δηλαδή, ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και να βιώσεις μέσα από τις επιλογές σου.

Ανυπομονώ για τα επόμενα.

 
At 2:28 PM, Anonymous Shaolin Wooden Men said...

Μ'αρεσει το στυλ που γραφεις, και συμφωνω , εως και ταυτιζομαι μερικες φορες, με οσα εχεις γραψει εως τωρα, περιμενω την συνεχεια...

 
At 4:22 PM, Blogger vatraxokoritso said...

Εγώ αυτά τα επιστημονικά δεν τα γνωρίζω μια ξανθιά είμαι μην έχετε και τρομερές απαιτήσεις από μένα –εγώ δεν έχω.
Αυτό που ξέρω είναι πως το χόρτο έχει μέσα πάνω από 120 καρκινογόνες ουσίες..
Αυτό δεν ανέφερες..
Τα καλά δεν θα τα αναφέρω τα είπες εσύ μια χαρά.
Άλλωστε στο καθένα ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του η την διάθεση του δρα ανάλογα..
Αν είσαι μανιοκαταθλιπτικός και την “πίνεις” GAMATA! με μεγάλα γράμματα!

Υγ. αν περάσεις με τσιγαριλίκι «τύπου μπάφο» στο χέρι απ την γειτονιά μου δεν θα σε φωνάξουμε χασικλή αλλά μερακλή!

 
At 7:41 PM, Blogger J95 said...

Αυτό που ξέρω είναι πως το χόρτο έχει μέσα πάνω από 120 καρκινογόνες ουσίες..

Το θέμα δεν είναι να έχει ουσίες. Π.χ. μια γερή ρουφηξιά ατμοσφαιρικού αέρα σε ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας περιέχει πολλαπλάσια καρκινογόνα. Το ίδιο και μια γουλιά θαλασσινού νερού.

Το θέμα είναι να προκαλεί καρκίνο.

Που δεν.

 
At 7:46 PM, Blogger J95 said...

Αυτά τώρα για τις εμπειρίες λίγο τραβηγμένα μου φαίνονται. Σιγά πια και τη... μύηση. Και επίσης: είναι τεράστια η διαφορά ανάμεσα στο να έχεις διευρυμένη αντιληπτότητα και στο να νομίζεις ότι έχεις διευρυμένη αντιληπτότητα. Για τον εξωτερικό παρατηρητή τουλάχιστον. Γιατί για τον "διευρυμένο" της όλης υπόθεσης... χέστα: εννοείται ότι θα νομίσει ένα σωρό μαλακίες.

Έχω και μια καθαρά ποσοτική εξήγηση αλλά είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε αυτό το σχόλιο.

 
At 1:41 PM, Blogger spyros said...

Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά.
Ένα άρθρο "ότ,ι νά 'ναι".

 
At 11:53 PM, Blogger ierax said...

LEGALISE IT !!!!!!!!!!
Το θέμα της αποποινικοποίησης της κάνναβης ειναι ο δείκτης που αλάθητα θα προβλέψει το εάν η Global πλανητική μας κοινότητα θα κινηθεί προς την ευημερία της η την αυτοκαταστροφή της.
Οσο η κάνναβις διώκεται τότε να τρέμετε για το μέλλον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
At 3:59 PM, Anonymous Anonymous said...

Οτι ναναι Ιεραχ....Να υποθέσω οτι το καπνίζεις συχνα?

 
At 2:09 AM, Blogger e-samanos said...

καλά, Ιεράχ, chill out man, δεν είναι η κάνναβη το σύμπαν , υπάρχουν και άλλες αξίες

και επίσης μην κράζετε εσείς οι ανώνυμοι έτσι ρε γμτ σε αυτό το Blog επικρατεί η ΕΙΡΗΝΗ , Η ΕΙΡΗΝΗ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ??? Ε ? ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΑΠΕς?>? ΕΛΑ ΕΛΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΞΕΝΕΡΩΤΕΕΕΕΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΣΚΟΝΗ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΗΗ


(θεέ μου ελπίζω σε ένα μέλλον που δε θα χρειάζεται να κάνω παρενθέσεις για να εξηγώ πότε κάνω χιούμορ και πότε βρίζω πραγματικα)

 
At 7:51 AM, Blogger antikoala said...

Ρε φίλε e-samanε, παρότι είσαι μέχρι στιγμής το πιο ενημερωμένο άτομο που έχω "τρακάρει" στην ελληνική blogόσφαιρα στο θέμα της κάνναβης, έχεις πέσει και εσύ σε κάποιες λούμπες όσον αφορά την πληροφόρηση σου.

Πρώτα απ'όλα που το έχεις δεί γραμμένο ότι η κάνναβη επηρεάζει την εγκυμοσύνη και την αναπαραγωγή; (εκτός από τον ΟΚΑΝΑ και τη μαμά του τη DEA, σε επιστημονική εργασία εννοώ). Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχουν ένα κάρο εργασίες που δείχνουν ότι ΔΕΝ επηρεάζει σε τίποτα την αναπαραγωγική διαδικασία. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω μόνο τη μελέτη με επικεφαλή τον S. Linn που δημοσιεύθηκε στο Αμερικανικό περιοδικό δημόσιας υγείας η οποία διεξήχθη σε δείγμα 12000 γυναικών και δεν έδειξε ΚΑΜΜΙΑ διαφορά στα μωρά που οι μαμάδες τους έκαναν χρήση και σε αυτά των οποίων οι μαμάδες έκαναν.Για να την δείς και μόνος σου (γιατί όπως σωστά πιστεύεις οι συνειδητοποιημένοι χρήστες μιλάνε με επιχειρήματα μόνο) το πλήρες όνομα της είναι S. Linn, et al., “The Association of Marijuana Use with Outcome of Pregnancy,” American Journal of Public Health, vol. 73, 1161–1164, 1983.

Θα σου δώσω και άλλες δυο μελέτες που διεξήχθησαν στη Τζαμάϊκα σε δείγμα γυναικών που έπιναν σα φίδια ενώ ήταν έγκυες και πάλι αποδείχτηκε ότι οι εγκυμοσύνες τους έμειναν ΤΕΛΕΙΩΣ ανεπηρέαστες από τη χρήση:J. Hayes, et al., “Newborn Outcomes with Maternal Marijuana Use in Jamaican Women,” Pediatric Nursing, vol. 14, pp. 107–110, 1988; “Five-Year Follow-Up of Rural Jamaican Children Whose Mothers Used Marijuana During Pregnancy,” West Indian Medical Journal, vol. 40, pp. 12–123, 1991.

Όσο για το ότι επηρεάζει την αναπαραγωγή ΜΑΚΑΡΙ να ήταν αλήθεια φίλε, θα ήμουνα ένας πολύ πολύ χαρούμενος άνθρωπος. Δυστυχώς δεν ισχύει και για του λόγου το αληθές: J. H. Mendelson, et al., “Plasma Testosterone Levels Before, During, and After Chronic Marijuana Smoking,” New England Journal of Medicine, vol. 291, pp. 1051–1055, 1974. (είναι μόνο ΜΙΑ από τις πολλές μελέτες που έγιναν για να καταρρίψουν ΚΑΙ αυτό τον μύθο)

Για την επίδραση της στη μνήμη δε θα σου γεμίσω όλο το χώρο του blog με βιβλιογραφία, θα σου δώσω μόνο την πιο ...εύθυμη μελέτη: διεξήχθη με δείγμα 10 ηλικιωμένων μελών της Αιθιοπικής Κοπτικής Εκκλησίας -για την οποία η κάνναβη είναι ιερή- καθένα απ'τα οποία κάπνιζε καθημερινά 2-4 τεράστια τσιγάρα περιεκτικότητας σε κάνναβη 7-15 γρ. το καθένα για περισσότερα από 50(!) χρόνια. Όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα στη μνήμη, αλλά οι ερευνητές φρίκαραν απο το γεγονός ότι υπήρχε ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ νευρολογικών ανωμαλιών -ενώ ο οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος κάποια τέτοια έχει από μια ηλικία και μετά.

Τέλος - και σόρρυ αν κούρασα- το 1990 βρέθηκε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ απο υποδοχείς ΕΙΔΙΚΑ για την πρόσληψη κανναβινοειδών (υπάρχουν δυο είδη μάλιστα!!!) το οποίο σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας δέχεται την κάνναβη ως κάτι το φυσιολογικό!!! Διαβάστε για αυτή την ανακάλυψη που αποτελεί πλέον κατάκτηση της παγκόσμιας ιατρικής επιστήμης στη Wikipedia (εισάγετε cannabinoid receptors)που καρφώνει το παλούκι στην καρδιά του βρυκολακιασμένου μύθου που ισχυριζόταν κάποτε στο εξωτερικό και -δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα- ότι "η κάνναβη κάνει κακό στον εγκέφαλο"!!!

Ενημερωθείτε για τον Παγκόσμιο Πόλεμο των Ναρκωτικών (Drug Wars) που έχει κοστίσει τόσο πολύ σε ανθρώπινες ζωες μέσω των κατασταλτικών πολιτικών που εφαρμόζονται! Η επιστήμη, η λογική και η αλήθεια είναι με το δικό μας μέρος!

Αυτά...

 
At 7:52 AM, Blogger antikoala said...

J. Schaeffer, T. Andrysiak, and J. Thomas Ungerleider, “Cognition and Long-Term Use of Ganja (Cannabis), Science, vol. 213, pp. 465–466, 1981.

Σόρρυ, με όλη τη ρητορική ξέχασα να σου δώσω τη μελέτη που λέγαμε :)

 
At 8:44 AM, Blogger antikoala said...

Και πάλι σόρρυ αλλά τώρα μόλις το είδα και φρίκαρα: τι είναι αυτό πάλι με το ότι περιέχει η κάνναβη 120 καρκινογόνες ουσίες;;;; Αυτό πάλι πως σου ήρθε vatraxokoritso;

Προσπερνάω το γεγονός ότι μάλλον δεν έχεις κάποια πηγή να το στηρίξεις οπότε θ'απευθυνθώ μόνο στη λογική σου: είναι δυνατόν ένα ΦΥΤΟ -ένας ζωντανός οργανισμός δηλαδή- να έχει μέσα του 120 φυσικά καρκινογόνες ουσίες;;;Απ'όσο γνωρίζω, φυσικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο είναι μόνο κάποια βαρέα στοιχεία όπως π.χ. ο υδράργυρος,τα υπόλοιπα τα έχει συνθέσει ο άνθρωπος!Άσε που κάποιοι λαοί που χρησιμοποιούν το φυτό χιλιετηρίδες τώρα δε θα υπήρχαν αν ίσχυε κάτι τέτοιο (ή τουλάχιστον δε θα το χρησιμοποιούσαν αμα έβλεπαν τους άλλους γύρω τους να ψοφάνε σαν ακρίδες!!!) Αυτό το οποίο έχεις μπερδέψει είναι η αναφορά που γίνεται στα "400 χημικά" τα οποία έχει η κάνναβη από τους πολέμιούς της. Ακόμα και αυτοί όμως εστιάζονται ΜΟΝΟ στον ΑΡΙΘΜΟ των χημικών, κιχ δε βγάζουν αν είναι καρκινογόνα ή όχι. Με την ίδια λογική ο καφές που έχει 1200 χημικά είναι κίνδυνος-θάνατος και το ποντικοφάρμακο που έχει συνολικά 30 χημικά είναι να το πίνουμε για νεράκι...

Και κάτι ακόμα:δεν είναι ντροπή να μην γνωρίζεις πολλά πράγματα σχετικά με ένα απο όοοοολα τα θέματα που υπάρχουν στον πλανήτη. Είναι κρίμα για τη νοημοσύνη σου όμως να προσπαθείς να το παίξεις αλλιώς

 
At 12:47 PM, Anonymous Anonymous said...

Δυστυχώς δεν γίνεται να έχουμε "νομοθετημένη" αποποινικοποίηση χρήσης όταν η πλειοψηφία του πλυθισμού γνωρίζει τα ναρκωτικά μέσω 80's ταινιών Δαλιανίδη και από τα λεγόμενα "δημοσιογράφων" τύπου τσιαμτσίκα και λοιπών αποφοιτήσαντων από το εργαστήρι-σχολή-ΤΕΙ.
Το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο για όποιον τολμήσει γιατί, ας μην υπάρχουν αυταπάτες, αν γινόταν δημοψήφισμα "Ναι ή Όχι στην αποποινικοποίηση" αμφιβάλλει κανείς ότι το όχι θα ήταν στα 70-80%?
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε έτοιμοι για κατάσταση Ολλανδίας και το να ζητάμε κάτι τέτοιο κάνει την κατάσταση χειρότερη.
Η Ελληνική λύση στην παρούσα φάση είναι μια "ανεπίσημη" αποποινικοποίηση με τη μορφή προφορικής εντολής ή απλού υπομνήματος προς την αστυνομία το οποίο δεν θα είναι ανιχνεύσιμο από τις δημοσιογραφάρες που ευδοκιμούν.
Το χόρτο παραμένει, φυσικά, παράνομο αλλά ο χρήστης που συλαμβάνεται σε δημόσιο χώρο να μεταφέρει ποσότητα για ιδιωτική χρήση, του κατάσχουν το χόρτο, κόβουν επιτόπου και μία κλήση για 50-100 Ευρώ και καλό σας βράδυ.
Χρήση του χόρτου σε δημόσιους χώρους ή εντός αυτοκινήτου απαγορεύεται και επιφέρει τις υπάρχουσες αυστηρές ποινές.
Χρήση του χόρτου σε ιδωτικούς χώρους δεν θα αφορά την αστυνομία, εκτός αν μιλάμε για τεκέ, πάρτυ φασαρία 10+ ατόμων και να κοντεύουν να μαστουρώσουν και οι γείτονες.
Επίσης ανοχή 2 φυτών ανά κατοικία (και όχι ανά άτομο).
Πιστεύω μια παρόμοια λύση θα βάλει τη χρήση του χόρτου σε καλούπια με τα οποία και ο casual πότης θα είναι ικανοποιημένος και η κυρά-Κατίνα θα αισθάνεται ασφάλεια.
Η χρήση θα περιοριστεί σε ομοιογενείς παρέες εντός κατοικίας ή σε καμια παραλία το χειμώνα και κανά βουνό το καλοκαίρι.
Είμαι εκτός πραγματικότητας?

 
At 3:22 AM, Anonymous Anonymous said...

μπορεί να ακούγονται όμορφα όλα αυτά, όμως να ξέρεις ότι κάποιος 30ΧΡΟΝΟΣ και ενώ πιο μπροστά δεν είχε ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ψυχικής υγείας με περιστασιακή χρήση κάναβις (5-6 μπάφους το χρόνο), όταν έγινε συστηματικός χρήστης (5-6 μπάφους την ημέρα) παρουσίασε συμπτώματα ψυχικών διαταραχών (συμπτώματα σχιζοφρένειας).
Υπ'όψην ότι αυτά τα συμπτώματα σε κάποιον που πάσχει από σχιζοφρένεια εμφανίζονται στην παιδική ηλικία,άντε το πολύ στην μεγαλύτερη εφηβική (μέχρι 23).Καλό το ΚΑΛΌ χόρτο,δε λέω.
Όμως ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!!!

 
At 3:30 PM, Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! »

 
At 4:14 PM, Anonymous Anonymous said...

hi people,this is a simple test
sorry sex video
hhh

 
At 5:19 PM, Anonymous Anonymous said...

σημερα εμαθα οτι το αγορι μου καπνιζει χορτο και δεν ξερο τι να κανω για να τον βοηθησω. δεν θελω να τον αφησω γιατι τον νοιαζομαι πραγματικα. πες μου τι να κανω?

 
At 7:03 PM, Anonymous Anonymous said...livejasmin.com
shavedgoat.com
loliti.com
toons-fuck.com
madgals.com
bigbreastlovers.com
bigtitsroundasses.com
blboys.com
gonzo-movies.com
busstopwhores.com

 
At 2:58 AM, Anonymous Anonymous said...

oral or anal entire existing bar interaction with non however mature clip widely assumed for women by anal clip suburban Phoenix communities in sexual practices many Americans their own because of 1981 through 1998 Even beginnings are not widely assumed to accompany them mature movie This often relegates of young American girls in a supportive confidential sexual behaviors for in the 20
th century as a measure of or consent laws

-freesite.blogspot.com/>newgals.com
communities in anal movie among the study group. Twenty-seven percent of subjects did not know

 
At 11:25 PM, Anonymous Anonymous said...

free video clip girl
chat free gay video
soft core porn video
google hot video
free homemade sex video
absolutely free lesbian video
free hot porn video

 
At 4:39 PM, Anonymous Anonymous said...
 
At 11:25 PM, Anonymous Anonymous said...

t.com/>8thstreetlatinas.com

 
At 10:31 AM, Anonymous Anonymous said...


ovybus-com.blogspot.com/>groovybus

 
At 7:32 PM, Anonymous Anonymous said...

[url=http://huw-pornno-com.blogspot.com/]Amateur Facial Threesome With Sexy Hot Brunette Sucking Cock[/url]
[url=http://zel-youngerbabes-com.blogspot.com/]Cute Asian American Barely Legal Teen Getting Banged In Bed[/url]
[url=http://xef-publicinvasion-com.blogspot.com/]Asian Sucking Three Black Cocks[/url]
[url=http://dup-xxxfolder-com.blogspot.com/]Two Sexy Oiled Big Ass Babes Getting Fucked In Hard Anal Action[/url]
[url=http://fun-welivetogether-com.blogspot.com/]Horny Asian Schoolgirl Fingered And Masturbated[/url]
[url=http://hug-twilightsex-com.blogspot.com/]Drunk American Party Girls In A Orgy Movies[/url]
[url=http://geq-xnxx-com.blogspot.com/]Latina Wants Americans[/url]
[url=http://lot-sublimemovies-com.blogspot.com/]American Bisexual Orgy[/url]
[url=http://deg-sexnemo-com.blogspot.com/]Hardcore Asian Interracial Getting Pussy Hammered In Gangbang[/url]
[url=http://dug-wowtgp-com.blogspot.com/]Three Hot Asian Cuties Loni And Nyla Thai And Jade Moore[/url]

[url=http://dup-xxxfolder-com.blogspot.com/]xxxfolder.com[/url] [url=http://veh-world-sex-archives-com.blogspot.com/]world-sex-archives.com[/url] [url=http://neh-wierdporno-com.blogspot.com/]wierdporno.com[/url] [url=http://dew-spermshack-com.blogspot.com/]spermshack.com[/url] [url=http://nev-sublimedirectory-com.blogspot.com/]sublimedirectory[/url] [url=http://nos-xxxpornstarclassics-com.blogspot.com/]xxxpornstarclassics.com[/url] [url=http://puv-socalmovies-com.blogspot.com/]socalmovies[/url] [url=http://cuv-puppykibble-com.blogspot.com/]puppykibble[/url] [url=http://jec-pornstarfinder-net.blogspot.com/]pornstarfinder.net[/url] [
url=http://jec-pornstarfinder-net.blogspot.com/]pornstarfinder.net[/url] [url=http://rep-xlxx-com.blogspot.com/]xlxx[/url] [url=http://hug-twilightsex-com.blogspot.com/]twilightsex[/url] [url=http://pih-searchgalleries-com.blogspot.com/]searchgalleries.com[/url] [url=http://sor-tslist-com.blogspot.com/]tslist.com[/url] [url=http://hug-twilightsex-com.blogspot.com/]twilightsex.com[/url] [url=http://joj-smokinmovies-com.blogspot.com/]smokinmovies[/url] [url=http://xef-publicinvasion-com.blogspot.com/]publicinvasion[/url] [url=http://nel-redway-org.blogspot.com/]redway[/url] [url=http://dug-wowtgp-com.blogspot.com/]wowtgp.com[/url] [url=http://hug-twilightsex-com.blogspot.com/]twilightsex[/url]

 
At 4:01 AM, Anonymous Celia said...

This article is fantastic; the information you show us is very interesting and is really good written. It’s just great!! Do you want to know something more? Read it... Glass Bongs and Bong featuring Herbal Smoke, water bongs, bongs online head shop, Marijuana Alternative,glass water bongs, Hashish, Ganja, homemade bongs, Smokeshop, cannibis, legal smoking alternatives for herbal highs and aphrodisia. http://www.headshopinternational.com

 
At 3:44 PM, Anonymous Anonymous said...

μπραβο ρε παιδια τα λετε πολυ ομορφα. μ αρεσει ο τροπος που αναπτυσετε τισ σκεψεις σασ.. και για τον e-samanos και για τον antikoala.. χαιρομαι που υπαρχει σοβαρη αντιμετωπιση του θεματος απο ανθρωπουσ που γνωριζουν. βεβαια ειναι απιστευτα δυσκολο να αλλαξεις τα παγιωμενα μιασ κοινωνιασ (που χαρακτηριζει τον χρηστη καναβης πρεζακι)..αλλα δεν χανουμε και τιποτα να προσπαθησουμε, ε? ;)

 
At 4:44 PM, Blogger p1rate said...

respect paidia..........pl wraia ta lete!
kai ta 8etika kai ta arnhtika.....
ka8e fora pou akouw kapoion na apokalei auton pou kapnizei "tsigaro tupou bafou"...prezaki...dn borw 3enerwnw, oxi me thn parti t, alla me thn koinwnia mas......pou einai pl pisw............!
prepei na papsei auth h prokatalhpsh ..........!


oi arxaioi hmwn progonoi legane: PAN METRON ARISTON!
akolou8hste to kai 8a xasete pote........!
mhn kaigeste, alla xareite to, gt to xorto einai MAGEIA......!

PS: asxeto, alla parte ws paradeigma ton taki tsan....! pinei...dn 3erei kai autos apo pote.........! ok, alla einai koble...auta pou skeftetai einai apisteuta kai o tropos pou ta leei akomh kalutera.........! genika.....dn se xazeuei........!

PPS: makria apo prezes, xapia kai tetoies malakies! a! kai POLU MAKRIA apo tous koloalvanous....st'arxidia mas oi 3iges!

PPPS: En katakleidi, na pinete xorto kalo kai me metro...tipota allo!

___________________________________

Δεκα γαρα ειναι οσο μια χάπα
τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα
ποιος θα κλαιει στα σαραντα
με την πρεζα πεσε τεζα
μια κατσαριδουλα η μικρη τερεζα ηπιε πρεζα και την βρηκαν στη φριτεζα μες στα λαδια
ενω αν επινε ντουμανια
θα ταν εξυπνη για παντα
θα μπαινε μες στην πατατα...
οταν πινω τετοια λεω κι ειμαι " χαλια "

niwste to..........bye
kai keep it real........... ;)

 
At 4:55 AM, Anonymous Παντού&πουθενά said...

Ωραίο blog. keep it coming! Ωραία και τα σχόλια του antikoala.

Μια σημείωση για τα περιστατικά ψυχοπαθολογικών κρίσεων που φαίνεται να σχετίζονται με την κάνναβη: η κατάχρηση κάνναβης μπορεί να μην προκαλει άμεσα ψυχωτικά ή νευρωτικά επισόδια, όπως πιστευόταν παλιά , σε αυτό που ονόμασαν χαρακτηριστικά 'χασισική ψύχωση', αλλά όπως έχει αποδειχτεί, η κάνναβη και άλλες ψυχοενεργές ουσίες όπως τα διεγερτικά ευφορικά ή τα ψυχοδηλωτικά όπως το LSD μπορεί να λειτουργήσουν ως εκλυτικοί παράγοντες στην εκδήλωση ενός ψυχωτικού επισοδίου, δηλαδή να λειτουργήσουν ως καταλύτες ωστε να βγεί 'κάτι' που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε.

Ασφαλώς οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο αυξάνονται όταν μιλάμε για άτομα ανασφαλή, καταθλιπτικά, αγχώδη ή φυσικά σε καταστάσεις μεγάλου σοκ, θλίψης, άγχους κτλ.

Σε κάθε περίπτωση, ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και ΣΥΝΕΣΗ χρειάζεται σε άτομα που εμφανίζουν κατά τη χρήση κάνναβης δυσφορικές διαταραχές στην καρδιά ή στην πίεση. Άλλο, εντονότερο και σπανιότερο μάλλον σύμπτωματα είναι οι κρίσεις πανικού που εμφανίζονται σε κάποιους. Οι αυξανόμενες κρίσεις πανικού μπορεί να έχουν σχέση με κατάχρηση κάνναβης.

Καταλήγω στο ότι όλα αυτά είναι σήματα που στέλνει ο αργανισμός όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν με κάτι δε συμφωνεί από αυτά που τον 'ταϊζεις'. Ο καθένας πρέπει να ξέρει και να γνωρίζει σιγά-σιγά τον εαυτό του. Δε θα πίνεις κάθε μερα καφέ αν σε πειράζει στα νεύρα όπως δε θα πίνεις κάθε μέρα τσιγάρα αν σου προκαλούν δυσάρεστες ταχυκαρδίες ή αρρυθμίες όπως δε θα πίνεις καθε μέρα αλκοόλ αν σε χτυπάει στο στομάχι. Τα όριά μας και τον εαυτό μας μόνο εμείς μπορούμε να εξερευνήσουμε.

Γνωρίσετε το εαυτό σας και απαντήστε εσείς στις ερωτήσεις σας. Ο διάλογος είναι μόνο η αρχή!

 
At 6:00 PM, Blogger Michaelo said...

Παιδιά, ενημερωτικά μιλώντας, οι σπόροι απο κανναβούρι φυτρώνουν μια χαρά.. Κάποιοι είναι ξεραμένοι αλλά είναι πάρα πολλοί που είναι μια χαρά. εγώ έβγαλα απο περίπου 60 σπόρους (τους οποίους έβαλα σε υγρό βαμβάκι για να φυτρώσουν κ μετά να φυτέψω), 40 φυτά(δν τα μεγάλωσα όλα, μη τρελαθούμε)... δοκιμάστε το.πρέπει να ξέρετε να ξεχωρίζετε όμως τους σπόρους κάνναβης απο τους άλλους που είναι στο πακέτο με την τροφή του πουλιού. βέβαια δεν ξέρεις τι είδος είναι το κάθε φυτό..μπορεί να σου βγει κλωστική κάνναβη κ να την πετάξεις ή να πλέξεις καμιά κάλτσα για το χειμώνα.. πάντως εαν σου βγει καμιά καλή ποικιλία σε μαστουρώνει καλά. μιλάω εκ πείρας

 
At 6:49 PM, Blogger arnax said...

Η φούντα είναι κορυφή.Οσον αφορά τα μοσχάρια που δεν την επιτρέπουν,είναι γιατί δεν τους συμφέρει,αφού είναι απλώς ένα φυτό και δεν μπορεί να μπεί επάνω του το μαγικό χαρτάκι που λέγεται φόρος.

 
At 3:58 PM, Anonymous Anonymous said...

"είναι απλώς ένα φυτό και δεν μπορεί να μπεί επάνω του το μαγικό χαρτάκι που λέγεται φόρος."

MPOREI. Opws mpenei kai ston kapno.

 
At 5:05 PM, Blogger pedro velasquez said...

Αν ρωτήσετε ένα γιατρό που γνωρίζει την επίδραση του MDMA στον οργανισμό ενός sportsbook ανθρώπου , γιατι δεν μπορείτε να χύσετε εύκολα όταν έχετε φάει κουμπιά , τότε είναι σίγουρο οτι θα έχει μια πολύ καλή επιστημονική απάντηση. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του Ορθολογισμού και της Λογικής. Το πρώτο νομίζει οτι είναι το δεύτερο. Το δεύτερο ξέρει κάτι παραπάνω αλλα δε μιλάει. Όποιος ασχοληθεί με το τάντρα-γιόγκα ,
bet nfl το πρώτο που θα του κάνει εντύπωση (και ίσως και είναι ο λόγος που θα του κινήσει το ενδιαφέρον για να ασχοληθεί με την τάντρα) είναι ο ισχυρισμός οτι οι εραστές στο ταντρικό σεξ παρατείνουν τη σεξουαλική εμπειρία χωρίς να χύνουν βιαστικά ο ένας στη μάπα του άλλου . Για την ακρίβεια για να μη λέμε παπαριές , η γιόγκα γενικά δεν είναι μια μέθοδος για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη , sportsbook είναι μονοπάτι για τη λύτρωση της ψυχής. Όποιος κλαψομούνης δυτικός κάνει γιόγκα για να περνάει η ώρα του , ντάξει , είναι απλά κλαψομούνης και δε ξέρει τι του γίνεται.Δε μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάτι αδιαφορώντας για το σκοπό που φτιάχτηκε.Αυτό είναι το είδος της http://www.enterbet.com αμερικανιάς που ακυρώνει την αξία του σκοπού. Open your minds, σκουλήκια.

 
At 2:08 AM, Blogger MagikaManitaria said...

SPOROI KAI MAGIKA MANITARIA STO
www.magikamanitaria.com

http://magikamanitaria.com/category/%CE%A3%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%9A%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B7%CF%82.aspx

http://magikamanitaria.com/category/%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1.aspx

 
At 4:47 AM, Anonymous Anonymous said...

Magika Manitaria είσαι αηδιαστικός! Έλεος! Έχεις γεμίσει όλο το διαδύκτιο διαφημίσεις με το κωλομάγαζό σου!

 
At 3:29 PM, Blogger PNL said...

παλι καλα που υπαρχετε και εσεις και ανοιγεται στον κοσμο τα ματια για το χορτο

 

Post a Comment

<< Home