Tuesday, January 10, 2006

Πρόλογος Για Τις Τοξικές Ουσίες (εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε)

Ναρκωτικά.

Αυτό είναι το θέμα μας ή για να είμαστε πιο σωστοί, το θέμα μας είναι οι τοξικές ουσίες. Όποιος έχει πάρει άλλωστε οποιοδήποτε είδος "ναρκωτικού" (εννοώντας λαθεμένα τις παράνομες τοξικές ουσίες) γνωρίζει πολύ καλά οτι οι περισσότερες τοξικές ουσίες το μόνο που δεν κάνουν είναι να σε ναρκώνουν (με εξαίρεση ίσως το πολύ κακής ποιότητας αλβανικό χόρτο αλλα και πάλι). Τα διάφορα χάπια (πχ. lexotanyl) που πουλιούνται νόμιμα σε φαρμακεία, ιστιοσελίδες και έξω απο τον ΟΚΑΝΑ μέρα μεσημέρι αντίθετα αυτό ακριβώς κάνουν . Αυτά όμως είναι φάρμακα, όχι ναρκωτικά.Αν όμως τα χρησιμοποιεί κάποιος όταν δεν του το έχει υποδείξει ο γιατρός τότε είναι πράγματι ναρκωτικά. Στην περίπτωση των παράνομων τοξικών ουσιών δεν υπάρχει γιατρός για να μας υποδείξει τί να πάρουμε και πώς.Υπάρχει όμως ο Σαμάνος. Αυτός θα σας υποδείξει πώς να πάρετε κάτι καθώς και τι κινδύνους κρύβει. Το τί όμως θα πάρετε δεν θα σας το υποδείξει. Την ευθύνη για την πράξη της λήψης την έχει ο εαυτός σας και κανείς άλλος.Διαβάστε προσεχτικά παρακάτω και μήν διανοηθεί κανείς να διαβάσει καποιο απο τα σχετικα post αν δεν έχει διαβάσει πρώτα το κείμενο αυτό που ακολουθεί.

Σκοπός της σειράς άρθρων που θα ακολουθήσουν με αυτό το θέμα είναι
α) Να ανακυκλωθούν αντικειμενικες γνώσεις για αυτό το θέμα ,δηλαδή γνώσεις που κυκλοφορούν ήδη απο πολύ καιρό στο διαδίκτυο και θα έπρεπε να ενδιαφέρουν τους χρήστες γιατι θα κάνουν τον πειραματισμό τους πιο ασφαλή(φύση,ποσότητες,κίνδυνοι,διάρκεια,effects κάθε ουσίας κτλ). Παρόλαυτά η γνώση αυτή καθ'εαυτή δεν εγγυάται ασφάλεια στο trip. Άν κάποιος γνωρίζοντας οτι το αυτοκίνητο αν σε πατήσει θα σε σκοτώσει, μπεί μπροστά σε ένα αυτοκίνητο , τότε (λυπάμαι) αλλα θα πεθάνει αν το αυτοκίνητο τρέχει πολύ , η ίδια η γνώση δεν θα τον προστατεύσει.Προστασία είναι οι πράξεις μας που φιλτράρονται απο τη γνώση.
β)Να διατυπωθούν υποκειμενικές απόψεις του συγγραφέα που κάποιοι χρήστες θα θεωρήσουν ανούσιες αλλα κάποιοι άλλοι πιό ευαίσθητοι θα αντιληφθούν οτι τους αφορούν
γ)Να δωθούν νοητές εικόνες και έννοιες που μόνο ένας μυημένος χρήστης μπορεί να αντιληφθεί και μαζί με αυτό να παρουσιαστούν κάποιες οδηγίες και συμβουλές που σε κάποιους μπορεί να φανούν χρήσιμες, σε άλλους όχι.Αυτες αφορούν τα "ίχνη" κατα τη διάρκεια ενός Trip.
δ)Να συζητηθεί η ηθική του χρήστη και η μεταφορά του δεύτερου φιλοσοφικού ερωτήματος του Καντ σε αυτόν τον τομέα (=τι επιτρέπεται να ελπίζω). Τι μπορούμε να περιμένουμε απο τα "ντρόγκια" και για ποιούς λόγους είναι χρήσιμο να τα παίρνουμε εφόσον αυτό θέλουμε.
ε)να παρουσιαστούν ενδεικτικά παραδείγματα συμπεριφορών που υιοθετούν στη ζωή τους οι χρήστες κάθε ουσίας ξεχωριστά (παρότι γενικά δεν υπάρχει κανόνας, εδω αναφερόμαστε σε κάποιες συνηθισμένες συμπεριφορές που συναντάς πχ σε χρόνιους χρήστες)
στ)Nα δωθούν πληροφορίες που θα αφορούν και τους μη χρήστες έτσι ώστε να απομυθοποιηθούν κάποια πράγματα σχετικά με τις τοξικές ουσίες και να μάθουμε κάποια πράγματα για να μή λέει ο καθένας ότι μαλακία θέλει.

Αυτό το τελευταίο (η ενημέρωση και των μή χρηστών) είναι εξίσου σημαντικό γιατι τα "ναρκωτικά" δεν αφορούν μόνο τους πειραματιζόμενους ή τους τακτικούς χρήστες αλλα ολόκληρη την κοινωνία. ΠΧ είναι ηλίθιο να πιστεύουμε οτι η ηρωίνη και το χασίς υπάρχει μόνο σε ένα σκοτεινό κόσμο ,την κοινωνία του οποίου αποτελούν μόνο πρεζάκια και "χασικλήδες". Ο σκοτεινός αυτός κόσμος είναι η δικιά μας κοινωνία (τα πρεζάκια και οι "χασικλήδες" είναι συμπολίτες μας) και τα ταμπού σχετικά με τα ναρκωτικά κρύβουν απο πίσω τους τον κίνδυνο που φέρνει ο δάιμονας της Άγνοιας.

Επίσης αυτός ο δαίμονας είναι παμπόνηρος , εξαπατά και εκείνους που δεν έχουν κανενα φόβο και ενδοιασμό για τις ουσίες αυτές. Εξαπατά εκείνους που έχουν πιεί στη ζωή τους 5-6 διαφορετικές ποιότητες φούντας , 10-15 κουμπιά , έχουν σνιφάρει λίγη κόκα και έχουν φάει και κάνα μανιταράκι. Το γεγονός οτι νομίζει αυτή η κατηγορία ανθρώπων οτι δεν έπάθαν τίποτα με όλα αυτά ειναι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ . Είναι εξαπάτηση για δύο τουλάχιστον λόγους.
α)Θα μπορούσαν να έχουν πάθει κάτι που να φαίνεται και το σίγουρο είναι οτι έχουν πάθει κάτι που δεν φαίνεται και δεν το καταλαβαίνουν.Με τις τοξικές ουσίες πάντα κάτι παθαίνεις διότι πολύ απλά "δέχεσαι" γίνεσαι ευαίσθητος σε σήματα , η αντίληψή σου αλλάζει , παθαίνεις (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.Η παθητικότητα ,με την ουδέτερη έννοια της λέξης , υπάρχει στη φύση όσο και η ενεργητικότητα, πχ το αιδοίο "δεχεται" αλλα δε λέει κανείς οτι η παθητικότητα του αιδοίου είναι κάτι κακό, εκτός βέβαια κι αν το σεξ είναι χάλια)
β)ο άλλος λόγος είναι οτι εύκολα ο ασυνείδητος ανώριμος κάγκουρας χρήστης (όσο και ο πανέξυπνος γυαλιάκιας χρήστης) μπορεί να πιστέψει οτι εφόσον όλες αυτές οι ουσίες που οι γονείς του και η κοινωνία αντιμετωπίζει με τρόμο , αποδεικνύονται κατα την αποψή του αβλαβείς , επομένως δεν υπάρχει γενικά κανένας κίνδυνος αρα μπορούμε να παίρνουμε ότι θέλουμε αβέρτα και λέει
-φέρε το βελόνι
-πιές ενα κιλό κοκό μεσα σε ένα βράδυ
-φάε 50 γραμμάρια μανιτάρια
-φάε μανδραγόρα
-πιές datura
πές αντίο εγκέφαλε.
μπορεί να ακούγεται ηλίθιο σε μερικούς αλλα πιστέψτε με έχει γίνει σε 2 τουλάχιστον γνωστούς μου (τρυπήθηκαν με ηρωίνη γιατί φαντάστηκαν οτι επειδή την κάπνισαν και δεν εξαρτήθηκαν, θα συνέβαινε το ίδιο και με τη βελόνα.Εις το επανιδείν παιδιά...) .Και εν πάση περιπτώση το οτι δεν τα βλέπετε εσείς έτσι τα πράγματα δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει πιθανότητα να το δεί κάποιος άλλος έτσι. Ας μην είμαστε εγωιστές.Απευθυνόμαστε σε όλους.

Επομένως για να μήν παρεξηγούμαστε θα πώ τα εξης σαφή
α) δεν προωθω την χρήση των τοξικών ουσιών και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός.
ό,τι ισχύει για μένα, δεν μπορώ να ξέρω αν θα ισχύει για σένα.
Αν ωστόσο αυτός ο λόγος δεν σας φτάνει θα σας απαντήσω ώς σαμάνος : δεν είναι όλοι έτοιμοι να δεχτούν αυτή τη βίαιη αλλαγή στην αντίληψη.Δεν είναι όλοι έτοιμοι να καταλάβουν. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι αλλα ο Οδηγός μου δεν μου επιτρέπει να τους μοιραστώ μαζί σας.
β)Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι βιολόγος, δεν είμαι χημικός. Είμαι Σαμάνος. Οι αντικειμενικές όμως γνώσεις που θα προωθήσω έχουν διαπιστωθεί απο επιστήμονες και πολλές απο τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις έχουν δωθεί στο κοινό απο ερευνητικές ομάδες και σε κάποιες περιπτώσεις απο το FBI και τα διάφορα υπουργεία κρατών που ασχολούνται με την υγεία του πολίτη.Είναι οδηγίες όχι του στύλ "μη παιρνετε ναρκωτικά θα πεθάνετε" αλλα περισσότερο "εφόσον το παίρνετε , μάθετε κάτι για αυτό"
γ)τα "ναρκωτικά" είναι όπως η ζωή.Έχει πολλές όψεις και ο καθένας τη βιώνει προσωπικά.Επίσης είναι σαν τη θρησκεία.Έχει και εκείνη πολλές όψεις, καθένας τη βιώνει προσωπικά , μπορεί να σε οδηγήσει στην έκσταση αλλα μπορεί επίσης να καίει βιβλία και ανθρώπους το Μεσαίωνα.
παρόλαυτά το πιο σημαντικό είναι οτι τα ναρκωτικά είναι σα τη ζωή και τη θρησκεία αλλα στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε η ζωή ούτε η θρησκεία.
δ)Η χρήση τοξικών ουσιών και η επεξεργασία των εμπειριών που προσφέρουν αφορούν αποκλειστικά το χρήστη σε ότι αφορά την ανάληψη των ευθυνών του. Μάθετε πρώτα απο όλα οτι είσαστε μόνοι στη ζωή και η γνώση αυτή μπορεί μεσα σε μια τοξική εμπειρία να σας δώσει φτερά αλλα και να σας συντρίψει.
ε)Μια και ζούμε σε μιά κοινωνία που οι τοξικές ουσίες αποκαλούνται ναρκωτικά και ο χρήστης ινδικής Κάνναβης αποκαλείται στις συζητήσεις των σαλονιών του σπιτιού μας "χασικλής" καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας τη νομοθεσία της χώρας παρότι το πρόβλημα δεν είναι η νομοθεσία αλλα το κοινωνικό ταμπού και η άγνοια. Αυτό όμως είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στο σχετικό άρθρο για την αποποινικοποίηση.

Λοιπόν οι τοξικές ουσίες (αυτό θέλω να πώ και να σας καρφωθεί στο μυαλό) μπορεί να είναι απλά τοξικές ουσίες , μπορεί να γίνουν αποκάλυψη και να ανοίξουν πόρτες που δεν είχες φανταστεί οτι υπάρχουν αλλα μπορεί να γίνουν και "ναρκωτικά" , μπορούν να γίνουν φτερωτοί δαιμονες που θα σας γαμήσουν τη ζωή και δε θα σταματήσουν εκεί , θα γαμήσουν τη ζωή και των φίλων σας και των συγγενών σας. Και θα φταίτε εσείς γιατί δεν τις χρησιμοποιήσατε σωστά. Ο χρήστης τότε πιά δεν έχει μόνο την ευθύνη του εαυτού του , εχει την ευθύνη και των γύρω του.

Προσεχώς : το χόρτο σε κάνει φυτό? Πώς ο όρος "Ναρκωτικό" παίρνει ηθικό χαρακτήρα

22 Comments:

At 6:48 PM, Blogger Chaca-Khan said...

Ζήτωωωωωωωωωωω
όλε όλε....
κλαπ κλαπ κλαπ

 
At 7:28 PM, Anonymous Anonymous said...

anathema an katalaba tipota
pies kana tsigaro na xalarwseis

 
At 1:50 AM, Anonymous Graha said...

Ωραίο το κείμενό σου ,προσωπικά απο ότι ξέρεις ήδη διαφωνό με τον όρο "ναρκωτικά" (ώς αδόκιμο) και δεν ξέρω κατα πόσο σωστός είναι ο όρος "τοξικές ουσίες".

Αν θές όρισε αυτό το "τοξικές ουσίες". Στο εργαστήριο τοξικές ουσίες ονομάζωνται οι ουσίες με πολύ μικρό θεραπευτικό δείκτη,δηλαδή απόσταση φαρμακολογικά ενεργής δοσολογίας απο δοσολογία που προκαλεί δηλητηρίαση. Πολλε΄ς ψυχοενεργές ουσίες απο πλευράς "θεραπευτικού δείκτη" είναι ασφαλέστερες απο πολλά φάρμακα που κυκλοφορούν.Φυσικά το παραπάνω δεν έχει σκοπό να ορίσει οποιαδήποτε ψυχοενεργή ουσία σαν ασφαλή ,αλλα να αποσαφηνίσει τον όρο

 
At 2:32 PM, Blogger J95 said...

Μια και ζούμε σε μιά κοινωνία που οι τοξικές ουσίες αποκαλούνται ναρκωτικά και ο χρήστης ινδικής Κάνναβης αποκαλείται στις συζητήσεις των σαλονιών του σπιτιού μας "χασικλής" καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας τη νομοθεσία της χώρας παρότι το πρόβλημα δεν είναι η νομοθεσία αλλα το κοινωνικό ταμπού και η άγνοια

Χέζω το κοινωνικό ταμπού και την άγνοια, ούτως ή άλλως το 90+% του πληθυσμού είναι ζώα. Legalise it.

 
At 4:07 PM, Anonymous Graha said...

Στο "Legalize It" να αντιπαραθέσω το "Inform about It - Start from Yourself"?

Δυστηχώς πολλοί καπνιστές του όπως και κατ'επεκτασην πολλοί χρήστες οποιασδήποτε ουσίας παίρνουν την πληροφόρησή τους απο άκυρες πηγές πχ φίλους που βασίζονται καθαρά σε εμπειρικά δεδομένα και πολλές φορές καταπίνιυν "μύθους της πιάτσας"

Φίλε J95,σε πόσο ενδελεχή έλεγχο θα άντεχε η δικιά σου γνώση περι κάνναβης?

 
At 9:01 PM, Blogger J95 said...

Χα! Με αξονικό τομογράφο κάτι μπορεί να πετύχαινες :)

 
At 1:55 AM, Anonymous Graha said...

Άρα να υποθέσω οτι ξέρεις τα πάντα γύρω απο την κάνναβη,οπότε το μόνο που λείπει είναι η αποποινικοποίηση? Όταν λέω γνώση εννοώ γνώση πέραν του "έχω καπνίσει Χ αριθμό τσιγάρων".Αν μετριώταν μόνο εμπειρικά τότε Ναβαρίνου και Ομόνοια θα ήταν γεμάτες προφέσορες!

Προσωπικά πιστεύω οτι πρωτού οποιασδήποτε αποποινικοποίησης πρέπει να διαδωθεί σε κάποιο βαθμό η γνώση για τα ψυχοενεργά όπως επίσης και μια σωστή νοοτροπία γύρω απο αυτά.Δεν νομίζω οτι μια στείρα αποποινικοποίηση χωρίς να τεθούν κάποιες βάσεις πρώτα θα είχε τρομερό αποτέλεσμα πέραν του ο άλλος να τριγυρνά με το τσιγάρο στο χέρι...

Αν το μόνο πρόβλημα που θα λύσει η αποποινικοποίηση είναι η πρόσβαση στην κάνναβη ,αυτό λύνεται και απο τώρα με ένα σακούλι κανναβουρόσπορο και 5 γλάστρες

 
At 3:37 PM, Blogger J95 said...

Όχι, δε λύνεται, γιατί υπό τις τρέχουσες συνθήκες αν σε πιάσουν με τις πέντε γλάστρες και το σακκούλι κανναβόσπορου αντιμετωπίζεις μέχρι και 20 χρόνια φυλάκισης.

Όπως το βλέπω εγώ, είναι παντελώς ανόητο να κυρήσσεται παράνομο ένα φυτό και να απαγορεύεται να καπνίσεις τα λουλούδια του.

Μπορεί να γίνει τεράστια συζήτηση[*] για το αν αυτό είναι επιζήμιο ή όχι, όμως πολύ φοβάμαι πως σε αυτήν την περίπτωση θα μας έχει διαφύγει το point της όλης υπόθεσης.

Και το point της όλης υπόθεσης δεν είναι ότι το ψυχοενεργό αν δεν το χρησιμοποιήσεις σωστά ή αν είσαι ηλίθιος ή αν κάνεις κατάχρηση μπορεί να σου κάνει κακό (με μια σαφώς φασιστική αντίληψη του "κακού" btw).

Διότι το να πιεις π.χ. ένα ποτήρι χλωρίνη είναι σίγουρα επιζήμιο, όμως -περιέργως πώς- κανείς δεν απαγορεύει την πώληση της χλωρίνης, ούτε καν σε ανήλικους. Και για την ακρίβεια αν κάποια στιγμή κάποιος πιει ένα ποτήρι χλωρίνη, δεν αντιμετωπίζει ούτε καν πλημελληματικές κατηγορίες.

Λοιπόν, θα ήθελα πολύ να μάθω γιατί η κάνναβη (αδιάφορα από την επικινδυνότητά της την οποία αμφισβητώ ευθέως) πρέπει να είναι παράνομη, και κατά προτίμηση με κάποιο επιχείρημα στο οποίο δε μπορώ να απαντήσω "ωραία, τότε να γίνει παράνομο και το Χ", όπου Χ=χλωρίνη,σοκολάτα,οδήγηση κλπ. και με κάποιο επιχείρημα που θα στέκει απέναντι στα σκληρά εμπειρικά δεδομένα από τη νομιμοποίηση στην Ολλανδία (όπου μυστηριωδώς δεν ήρθε το τέλος του κόσμου) και από την ιστορία της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ (όπου μυστηριωδώς ο αλκοολισμός αντί να εξαλειφθεί αυξήθηκε μαζί με την παραοικονομία και τις συνναφείς εγκληματικές δραστηριότητες).

[*] λίγοι βέβαια παρατηρούν το δευτερεύον νόημα αυτής της φράσης, που είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι λιγότερο από τεράστια συζήτηση για αυτό το θέμα και προσωπικά είμαι της αντίληψης ότι αν πρέπει να ψειρίζουμε τη μαϊμού προκειμένου να ανακαλύψουμε επικινδυνότητα τότε αυτή η επικινδυνότητα δεν πολυαφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων

 
At 7:38 PM, Blogger e-samanos said...

εχω να πώ οτι προσωπικά ( αν και δεν διαφωνώ επι του προκειμένου μαζί σου J95) δε με αφορά η πλειοψηφία των περιπτώσεων αλλα όλες οι περιπτώσεις και οτι το τι απαγορεύεται (ο νόμος δηλαδή) εχει σαν βάση την προστασία του πολίτη και όχι να του χαλάσει τη ζαχαρένια. Το θέμα είναι οτι με την περίπτωση του χορτου , αν ο πολίτης χρειάζεται προστασία απο την κάνναβη ή απο τον ίδιο το νόμο.
Η ιδέα οτι "είναι παντελώς ανόητο να κυρήσσεται παράνομο ένα φυτό και να απαγορεύεται να καπνίσεις τα λουλούδια του" δε με βρίσκει σύμφωνο για τον απλό λόγο. Το οτι κάτι είναι φυσικό δεν πρέπει να είναι κριτίριο για το αν είναι ακίνδυνο. Κριτίριο πρέπει να είναι το αν όντως είναι ακίνδυνο. Η datura πχ ή ένα άγριο λιοντάρι στο διαμέρισμά μου , δεν είναι παράνομα. Παρόλα αυτά , αν και τα βρίσκεις και τα δύο ελεύθερα στη φύση , εν τουτοις μπορούν να σου κάνουν τεράστια ζημιά. Αυτός είναι και ένας λόγος που φρικάρω με το θέμα του χόρτου. Διατείνονται όλοι οτι το χόρτο είναι φυσικό αρα ακίνδυνο. Δεν είναι αυτή επιχειρηματολογία στην οποία πρέπει να βασιστούμε. Το τι είναι καλο και κακό στη φύση είναι σχετικό και η διαμόρφωση νομικής ιδεολογίας με σκοπό την προστασία του πολίτη δεν είναι απλή.
παρακαλώ διαβάστε το ελλιπές ποστ με θέμα " το χόρτο σε κάνει φυτό? Πώς ο όρος "Ναρκωτικό" παίρνει ηθικό χαρακτήρα" και θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας.

 
At 1:01 AM, Blogger J95 said...

Διατείνονται όλοι οτι το χόρτο είναι φυσικό αρα ακίνδυνο

Α όχι, μακριά από εμένα αυτή η συλλογιστική:

Φυσικό (άρα είναι παράλογο να το κυρήσσεις παράνομο) και ακίνδυνο (άρα είναι εξίσου παράλογο να το κυρήσσεις παράνομο).

 
At 3:02 AM, Anonymous Graha said...

Αρχίζωντας λέγωντας οτι προσωπικά δεν έχω κάτι εναντίων της Κάνναβης,ίσως έχω κάτι εναντίων της άρπα-κόλα νοοτροπίας που φέρει η πλειοψηφία των χρηστών της.

Η διαφορά της κάνναβης (και οποιοδήποτε ψυχοενεργού) και κάποιου επικίνδυνου προιόντος ή ενδυνάμι επικίνδυνου είναι συνήθως μία.

Το ψυχοενεργό έχει δέλεαρ,ισχυρό δέλεαρ.Στην περίπτωση της κάνναβης,"δύο τζούρες" και αμέσως αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κάποιος πολλά πράματα.Επίσης αυτές οι "δύο τζούρες" δεν θα χρίζουν ιατρικής βοήθειας.

Η χλωρίνη δεν έχει δέλεαρ,μόνο δηλητηρίαση.Ε,αλλιώς δεν θα κάπνιζε κάποιος κάνναβη θα έπινε χλωρίνη,και ίσως τότε η χλωρίνη να ήταν απαγορευμένη. Και η σοκολάτα μπορεί να σε βλάψει αν φάς 10 κιλά,πόσες φορές όμως στις δυο μπουκιές σοκολάτας κάποιος βίωσε διακριτά,δυνατά ψυχοενεργά αποτελέσματα? Αν σου πρόσφερα μια σοκολάτα για να μου δώσεις ένα καλογεμισμένο σακουλάκι κάνναβης μάλλον θα γελουσές.

Όσον αφορά το οδήγημα,κάποιος θα μπορούσε να πεί οτι επιτελεί και αντικειμενικά χρήσιμο σκοπό.Δεν μπορείς να μου κάνεις 60 χιλιόμετρα με τα πόδια μέσα σε μια ωρίτσα! Εδώ θα μου πείς ίσως είναι ψυχοενεργό με την έννοια της έκκρισης επινεφρίνης (αδρεναλίνης).Ναι είναι,δεν ξέρω αν μπορέι να συγκριθεί όμως με ψυχοενεργά σε μορφή χημικής ουσίας που λαμβάνετε εξωγενώς. Πάλι,υπάρχουν πρόστιμα για τους γκαζοφονιάδες όπως επίσης έχουν γίνει και ατυχήματα. Θα πεί κάποιος "Αν ποινικοποιήσω το οδήγημα,με κάρο θα πάω αυτον με έμφραγμα στο νοσοκομείο,στην δουλειά μου ή θα εξυπηρετηθώ πρωτού κλείσουν οι υπηρεσίες ή με βάδην?" "Απο την άλλη η ποινικοποίηση της κάνναβης δεν θα είχε την ίδια χρηστική δυσκολία που θα προέκυπτε απο ποινικοποίηση οδήγησης".

Αξίζει να σημειωθεί οτι τώρα τελευταία έχουν δημιουργηθεί μικροπροβληματάκια στην Ολλανδία,δυστηχώς δεν έχω εύκαιρα link.Το πρώτο είναι οτι ένα περίεργο κρυσταλλικό αυξητικό βάρους εμφανίζετε σε ορισμένα "smartshop" και "coffeshop" το οποίο ψεκάζεται πάνω στην κάνναβη ,δίνει την εντύπωση τριχοειδών αδένων (που έχει η κάνναβη,εκείνα πυ μοιάζουν με μικρά κρυσταλλάκια σε μεγένθυση του άνθους) και πουλιέτε φυσικά ακριβότερα.Το δεύτερο είναι οτι η Ολλανδία σκέφτεται να κλείσει τα σύνορα στον "χασισοτουρισμό".Εδώ μπαίνει το εύλογο ερώτημα ,γιατί να το κάνει αυτό σε μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση! Μήπως συνάντησε προβλήματα τα οποία δεν...τα ξεπληρώνει το κέρδος?

Τα παραπάνω δεν είναι προσωπικά μου πιστεύω απλά δείγμα αντιλόγου. Και εγώ το βρίσκω αστείο ενα φυτό να είναι ποινικοποιημένο,έλα όμως που είναι!

Όσον αφορά την νοοτροπία γενικότερα του κόσμου και ειδικότερα της πλειοψηφίας αυτών που ασχολούνται με ψυχοενεργές ουσίες,ώς μακροχρόνιος θαμώνας αρκετών αλλοεθνών (και πρώην διαχειριστής ενός εγχωρίου) φόρουμ σχετικά με αυτά τα θέματα ένα το σχόλιο μου " it leaves alot to be desired"...Ευτυχώς που έχω πολλά μαλλιά γιατί θα είχα μείνει φαλακρός απο πολλά τυπάκια με έλλειψη νοοτροπίας!

 
At 5:25 AM, Blogger e-samanos said...

J95
η τοποθέτηση σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο :)

graha
συμφωνώ
θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τα λινκ αυτά σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην ολλανδία. Πάντως απο ότι ξέρω στην ολλανδία υπάρχει κίνηση στα coffeshops λόγω των τουριστών και όχι των μόνιμων κατοίκων. Ίσως τελικά η κοινωνία της ανοχής να οδηγεί σε μια πνευματική κατάσταση οπου ο πολίτης δεν θα χρειάζεται για τον εαυτό του το ζήτημα στο οποίο δείχνει ανοχή. Το οτι οι ολλανδοί πχ δεν αποτελούν κομμάτι αυτού του πράγματος που ανέχονται σημαίνει οτι δεν εξυπηρετούν με αυτή την ανοχή δικούς τους σκοπούς , πράγμα πραγματικά θετικό.
ελπίζω να ήμουν arketa σαφής γιατί είμαι και λίγο τύφλα :)

 
At 11:36 PM, Anonymous Graha said...

Ένα preview της εφημερίδας περι "κλεισίματος συνόρων" σε μια πόλη Ολλανδική που ίσως σηματοδοτήσει γενικότερο "κλείσιμο συνόρων"

http://news.independent.co.uk/europe/article335069.ece

Το πλήρες άρθρο μπορεί να φανεί εδώ

http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Cat/0/Number/5105445/an/0/page/2

Όσον αφορά αύτο περι "νοθείας" της κάνναβης με εκείνο το παράξενο υλικό δεν μπόρεσα να το εντοπίσω ,πρέπει να έχει μετακινηθεί το link.

(Γενικότερα σχόλια περι Ολλανδίας ,τα κρατάω μόλις στο blog συζητηθεί εκτεταμένα το θέμα των ψυχοδηλωτικών / ενθεογενών / ψυχεδελικών )

 
At 1:08 AM, Blogger manhatan said...

Συμφωνω, μαλλον σε ολα οσα λες, αλλα εχω μια απορια.Χαρακτηριζεις τον εαυτο σου Σαμανο(και μαλιστα με κεφαλαιο Σ).Τι σημαινει αυτο?Παντογνωστης?Γκουρου?Συμβουλος?Εχεις θητευσει ως μαθητης μοναχων σε σπηλιες του Θιβετ?Αυτο βασικα θελω να μου εξηγησεις.

 
At 3:01 PM, Anonymous Anonymous said...

NSU - 4efer, 5210 - rulez
[url=http://bk-magazin.com][/url]

 
At 11:56 PM, Anonymous Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Computer associates 64-bit windows xp anti virus Clasic car insurance Hypnosis erectile dysfunction net org kitchen appliances What people say about paxil What size are porsche car speaker Cold sores valtrex buy Prints stay tuk waterbed sheets popular online advertising magazine Motherboard with cpu combo - retail Ass cracking nut 1978 porsche 930 turbo Tinley park computer show infiniti of south atlanta Carmen electra web layouts Price mazda rx 8 rear deck spoiler Generic paxil law suit need for speed porsche unleashed ch

 
At 2:56 AM, Anonymous Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it video editing programs

 
At 6:55 AM, Anonymous Anonymous said...

[url=http://ericbachmann.portmerch.com/stores/schemes/dingbats/color/images/john-mayer.html#1]john mayer[/url]
[url=http://ericbachmann.portmerch.com/stores/schemes/dingbats/color/images/carrie-underwood.html#2]carrie underwood[/url]
[url=http://ericbachmann.portmerch.com/stores/schemes/dingbats/color/images/robin-thicke.html#3]robin thicke[/url]
john mayer
carrie underwood
robin thicke

 
At 2:50 PM, Anonymous Anonymous said...

[url=http://ericbachmann.portmerch.com/stores/schemes/dingbats/color/images/john-mayer.html#1]john mayer[/url]
[url=http://ericbachmann.portmerch.com/stores/schemes/dingbats/color/images/carrie-underwood.html#2]carrie underwood[/url]
[url=http://ericbachmann.portmerch.com/stores/schemes/dingbats/color/images/robin-thicke.html#3]robin thicke[/url]
john mayer
carrie underwood
robin thicke

 
At 11:07 PM, Anonymous Anonymous said...

XStrong Herbal smoke, you can't imagine this potency!
Cityblends.blogspot.com

 
At 10:34 PM, Anonymous Anonymous said...

Καλημέρα! Αυτό το μήνυμα δεν θα μπορούσε να γράψει κάτι καλύτερο! Διαβάζοντας αυτό το post μου θυμίζει παλιές καλές συγκάτοικό μου! Πάντα φυλάσσεται κουβέντα γι 'αυτό. Θα διαβιβάσει το παρόν write-up για αυτόν. Αρκετά σίγουρος ότι θα έχει ένα καλό βιβλίο. Πολλές ευχαριστίες για την κοινή χρήση!

 
At 4:56 PM, Anonymous Anonymous said...

geia sas! exw anakalhpsei thn selida tou samanou prosfata kai niw8w polu tyxeros gi afto. katalavainw arketa kala ta arthra tou kai ton efxaristw polu gia thn prospa8eia. eimai mihmenos se diafores ousies kai exw mia arketa ka8arh antilipsh tou ti shmainei narkwtiko, psixedeliko, afrodisiako, kai theogono h entheogenh an thelete. to teleftaio einai arketa parekshghsimo kai gia afto thelw na mhlhsw wste to peirama enos na fanei xrhsimo se pollous. thelw na tonisw oti eimai enas eswterikos anazhthths kai oxi xazos pou trwei skata megalytera apo to kefali tou xwris na katalavainei DEN EIMAI MAGOS, DEN EIMAI SAMANOS, DEN EIMAI IEREAS KAI DEN EXW POLLES ANTIKEIMENIKES GNWSEIS GIA NA MPORW NA EIMAI. thelw na kseka8arhsw th thesh mou legontas pws eimai apla enas xontra mplegmenos neos pou ton travane me ena louri apo dw ki apo kei opws o idiokthths ton skilo. .proswpika exw terastio istoriko metafysikothtas (theorw ton eafto mou elafroiskioto) alla kai ek geneths "trelas" afta einai kai o logos pou eimai akoma... as to poume kala meta thn prox8esinh mou empiria.. edw kai merikous mhnes HMOUN polu gohtevmenos apo th xrhsh mikrwn posothtwn datura. proxthes meta apo me8h kai ystera apo polu viaio kai miraio sumvan "odhgh8hka" sto khpo me ton ntatoura. (prepei na tonisw pws oi ari8moi stis pinakides twn aftokinhtwn, sthn wra tou kinitou kai opoihdhpote alloi ari8moi mhlane mazi mou me (pleon) kseka8ara mhnhmata edw kai 6 xronia me api8meno mege8os "sinomosias" apokliontas sxedon ka8e endexomeno gia planh tou eks apo dw, an kai einai ki afto ena allo megalo thema gia syzhthsh. vlepe google "theash diplwn ari8mwn") oi ari8moi me prostaksane na faw se 3 merh ena karpo pou eixa tsimphsei me peripou 110 sxetika megala kai pikra sporakia (ta sporakia efaga) de thelw na perigrapsw thn efialtikh es8hsh ths me8hs h pou ama den evriska nero mporei na pe8aina giati den mporousa an anapnefsw apo thn kshrasia tou laimou mou den thelw na pw gia thn ypereves8hsia mou se shmeio na vlepw oloka8ara akoma kai thn avra tou swmatos mou h gia ola ta tekmiriemenws alh8hna kai mh pou de 8a 8elate kai den yparxei logos na kserete oute na pistepsetai apoluta opws dhladh ki egw o idios kai oute gia th gerasmenh mapa mou pou antikrisa to epomeno prwi to opoio synerxetai grhgora mesw prosefxhs kai pisths. to mono pou sigoura prepei na sas pw gia afto to DIAVOLO, EINAI.. pws den einai aplws ena narkwtiko einai mavrh mageia einai dhlhtirio einai aftovevilwsh kai amesh apodoxh tou etsi.. mesa sto swma kai to pnevma sas. einai 8anatos, einai to idio me to na pareis mia katsarola gemath dhlhthriodh entoma kai na ta katanalwseis me th koutala. den xreiazetai kai den prepei na exete thn paramikrh epafh mazi tou. aftoi oi 10-100-1000 amiroi pou isws prepei na to kanoun 8a to kanoun oi upolhpoi fate kana tripaki kai ka8hste kala. YPOTAXTEITE OLOKLHRWTIKA STON IHSOU. SYNXWRESTE OTI MPOREITE. METANIWSTE OTI MPOREITE. KRATHSTE TIS ISOROPIES SAS. MEINETE MAKRIA APO KAFEDES KAI KA8E HDOUS ALLHS TOKSIKOTHTAS. MHN KSEXNATE NA EFXARISTHTAI TON YPSHSTO GIA OSA EXETE KAI... MHN EISTE PERIFANOI!!! O NTATOURAS EINAI O APAGOREVMENOS KARPOS!!!!!!!!!!

 

Post a Comment

<< Home